Pestele-mancarea pentru buna dispozitie

Pestele-mancarea pentru buna dispozitie
  calendar_month        
Cercetatorii cred ca dispotitia adolescentilor poate fi determinata de mancarea pe care o consuma si vor sa testeze aceasta teorie.

Un grup de cercetatori australieni cred ca sunt cativa acizi grasi din peste, uleiuri procesate si nuci, care pot influenta starea de depresie a adolescentilor.

Fructele de mare si preaparatele marine au un efect negativ asupra starii de depresie a adultilor, acelasi rezultat se asteapta in urma studiului asupra efectelor fata de adolescenti.

Cercetatorii vor sa stabileasca daca un dezechilibru intre acizii grasi omega-3 si omega-6, care se gasesc in mancarurile procesate, este responsabil pentru astfel de stari ale adolescentilor.

In general dietele au un echilibru intre acesti acizi, insa in ultima perioada mesele zilnice dar si dietele au in compozitie acidul omega-6 la un nivel de 15 ori mai mare decat acidul gras omega-3.

Omega-3 este un acid esential pentru functiile creierului, dar deoarce coprul nostru nu il poate secreta, trebuie sa il integram in consumul nostru zilnic si in diete.

Oricum, majoritatea oamenilor consuma mai putin de un sfert din doza zilnica recomandata, din cauza ca acest acid se gaseste in putine produse cum ar fi uleiul de peste, somonul si sardinele. Unele cercetari indica faptul ca majoritatea copiiilor trebuie sa consume de 5 ori mai mult peste decat o fac de obicei.

Studiul efectuat de australieni va demonstra ce nivel de serotonina este necesar pentru un adolescent pentru a avea o stare de buna dispozitie.

Un studiu reazliat in 2006 demonstreaza faptul ca cei care au gena "scurta" corelata cu nivelul de serotonina, sunt predispusi starilor de angoasa, iar cei care poseda gena "lunga", sunt mai optimisti trecand mult mai greu intr-o stare de depresie.

Cercetatorii americani recomanda capsulele cu ulei de peste si peste gras, pentru "a revigora" sangele si tesuturile cu acidul omega-3.
Este de preferat ca pentru a obtine doza zilnica de acid omega-3, sa consumati peste, deoarece acesta pe langa acest acid gras ofera si multe alte minerale, fosfor si substante nutritive.

Acizii grasi
Omega-3: nu poate fi produs de organismul nostru. El se gaseste in peste si oua.
Nivelul acestui acid in organism influenteaza in mod direct, dispozitia si comportamentul nostru.

Omega-6: se gaseste in uleiuri, chipsuri, biscuti, inghetata etc.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

strainul si moartea
  • person

    "va puteti plimba pe oricare dintre alei , dar daca veti ajunge la inima mea calcati cu grija"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Cizme dama Elma Negre
Shop Ele.rochevron_right