Pierde grasimea, pastreaza-ti musculatura

Pierde grasimea, pastreaza-ti musculatura
  calendar_month        
Exista numeroae diete asa zise "minune" care promit pierderea a pana la 4 kg in doar 4 zile. Suna frumos. Chiar minunat.

Iar gandul ca vei fii mai supla in doar cateva zile, fara efort, te face sa iti pierzi ratiunea. Trezeste-te, nu exista asa ceva!

Dietele care te fac sa pierzi multe kilograme in timp record sunt doar niste capcane foarte periculoase pentru sanatatea si metabolismul tau, pentru ca sub masca eliminarii surplusului de grasime din corp ele determina doar pierderea apei din tesuturi.

Cum actioneaza aceste diete?
Dietele aceste severe, care zdruncina realmente organismul se bazeaza pe un singur principiu: acul de la cantar sa arate mai putin, indiferent ce pierdem din organism. Si indiferent ca dupa ce intrerupem dieta respectiva, ne vom ingrasa la loc, uneori si mai mult.

Ce se intampla mai exact?
Majoritatea alimentelor din dietele-fulger au o puternica actiune diuretica si determina organismul sa elimine foarte rapid apa din corp. Insa cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt muschii, caci ei sunt depozitele noastre principale de apa.

Pierderea apei din organism determina un metabolism mult mai lent, astfel ca toate acele kilograme pierdute vor reveni imediat ce dieta este intrerupta. Plus ca o musculara fara apa este o musculatura epuizata, incapabila de efort fizic care sa arda eficient grasimea.

Cum aflu ca nu pierd apa ci grasime?
Una din modalitatile cele mai eficiente de a te asigura ca dieta tinuta nu te determina sa elimini doar apa din organism este procurarea unui cantar care afiseaza atat procentul de grasime din organism, cat si pe acela de apa. Astfel vei stii mereu ca procentele raman neschibate pe tot parcursul dietei.

Cum slabesc doar prin arderea grasimilor?
Se pare ca cea mai eficienta dieta care determina arderea grasimilor este calculata pe baza indicelui glicemic (IG) scazut. Persoanele care urmeaza acest tip de dieta se satura mai repede la o masa, sunt complet multumiti de ceea ce mananca doarece alimentele sunt foarte variate si permit multe combinatii, avand o buna toleranta la glucoza.

Recomandari