Scapa de grasime in timpul iernii

Scapa de grasime in timpul iernii
  calendar_month        
Urasti sa faci sport cand afara e frig? Te ajutam sa topesti grasimea fara sa te accidentezi!

Iarna e cel mai periculos anotimp pentru cei care vor sa se mentina in forma. De la inceputul lui decembrie incep deja mesele copioase, dulciurile si petrecerile, iar zapada si frigul cu siguranta nu te indeamna sa faci sport. Cu aceasta combinatie, nu e de mirare ca multi oameni se ingrasa in timpul iernii.

Urmeaza tips-urile urmatoare daca nu vrei sa te ingrasi!

Priveste spre viitor

Daca iti petreci iarna pe canapea, indopandu-te cu ciocolata si popcorn cu unt, nu trebuie sa fii un geniu ca sa-ti dai seama care va fi problema in luna martie! Atunci va fi prea cald ca sa mai porti straturi de haine acoperitoare, iar sezonul costumelor de baie va bate la usa.

E mai usor sa te mentii in forma in timpul iernii decat sa faci eforturi disperate primavara. Iarna e momentul potrivit pentru a merge la sala.

Lasa hibernarea in seama ursilor

Chiar daca e foarte frig, mergi afara pentru a respira aer curat si a face un pic de sport: mergi pe strada sau intr-un parc, iar daca vrei sa arzi mai multe calorii ia-o prin zapada, fa-ti singura cararea.

Nu uita ca unul dintre cele mai bune sporturi de iarna este deszapezirea cu lopata. Se estimeaza ca deszapezirea masinii arde 100 calorii.

Fa-ti un cadou

Pedometrul este un aparat usor de folosit si ieftin, care te ajuta sa tii socoteala distantelor zilnice parcurse prin mers. Un pedometru te motiveaza sa mergi mai mult in fiecare zi. Stabileste-ti un tel si mareste in fiecare zi numarul de pasi, astfel incat sa ajungi la peste 10 000.

Fii pregatita

Daca prima plimbare prin zapada devine o experienta neplacuta din cauza ca ti-e frig sau te uzi, e foarte posibil sa nu mai incerci si a doua oara. Expertii recomanda sa te imbraci in straturi ce pot fi date jos daca ti se face prea cald si sa le pui la loc pe tine cand ti-e frig.

Poarta caciula sau aparatoare de urechi si nu uita de crema cu factor de protectie solara.

Mergi pe un drum nou

Incearca si altceva in afara de mers si alergat pe banda. Iarna e momentul perfect pentru a incerca patinajul si schiul. In loc sa mergi la film in weekend, ia-ti gasca si mergeti la patinaj o ora sau doua. Cand te distrezi, nu obosesti!

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Orb surd si mut
  • person

    "a￯￯nimic nu este intamplator.a￯￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right