Dieta: Slabeste impreuna cu partenerul. Afla ce trebuie sa faci!

Dieta: Slabeste impreuna cu partenerul. Afla ce trebuie sa faci!
  calendar_month   update 19 Sep 2015, ora: 14:16      
Persoanele cu care luam masa influenteaza modul in care mancam. La aceasta concluzie au ajuns cercetatorii de la Universitatea Indiana din SUA.

In urma unui studiu, cercetatorii sugereaza ca sexul persoanelor de la masa influenteaza cantitatea de mancare pe care o consumam.

Cercetatorii de la Universitatea Indiana din Pennsylvania au descoperit ca numarul mediu de calorii pe care studentii le consumau variau in functie de persoanele cu care mancau la masa, femei, barbati sau grupuri mixte.

"Ceea ce am aflat este ca in medie, atunci cand barbatii mancau in compania femeilor aveau tendinta sa consume mai multe calorii si sa aleaga mancaruri mai satioase, fata de barbatii care mancau impreuna cu alti barbati. In schimb, femeile consuma mai putine calorii atunci cand sunt in compania barbatilor, in comparatie cu momentele in care mancau alaturi de alte femei", a dezvaluit Marci Cottingham, co-autor al studiului.

Molly Allen-O'Donnell, principalaul autor al studiului, a studiat comportamentul studentilor dintr-o cantina din campusul universitatii in timpul pauzei de pranz, pe o perioada de 10 zile. Aceasta a studiat mancarurile pe care studentii le consumau si companionii de masa.

Mancarea joaca un rol important in formarea impresiilor

Rezultatele studiului evidentiaza ca mancarea are o influenta puternica asupra impresiilor pe care si le formeaza oamenii, unii despre altii.

In prezenta barbatilor, femeile au tendinta de a consuma mai putine calorii pentru a parea mai feminine si mai atragatoare. In schimb, barbatii aleg preparate copioase pentru a parea mai masculin in fata femeilor.

Cercetatorii sunt de parere ca suntem mult mai constienti de apartenenta la un sex atunci cand suntem im preajma unui repezentant al sexului opus. In aceste conditii fiecare persoana incearca sa iasa in evidenta si sa isi etaleze atuurile.

Intr-un grup mixt, femeile mananca mai putin de teama de a nu fi judecate pentru cantitatea de alimente pe care le consuma.

Este de asemenea posibil ca femeile sa manance mai mult atunci cand sunt in compania altor femeile deoarece sunt mult mai relaxate. Si gradul de distragere a atentiei de la mancare este mult mai mic fata de situatiile in care sunt si barbati prezenti la masa.

De asemenea, si atunci cand sunt la primele intalniri cu un barbat, femeile tind sa consume foarte putine alimente, chiar deloc, de teama impresiilor pe care le-a putea lasa barbatilor.

Slabeste impreuna cu partenerul

Decoperirile cercetatorilor de la universitatea din SUA pot avea un impact major asupra celor care se lupta cu kilogramele in plus.

Asadar, daca esti femeie si vrei sa dai jos cateva kilograme, ia masa alaturi de partenerul tau. Prezenta lui te va stimula sa eviti alimentele nesanatoase si sa reduci caloriile.

Este insa important sa adopti un stil de viata sanatos pe termen lung si sa iti asculti organismul, care iti va transmite semnale atunci cand ceva nu este in ordine.

Consuma multe fructe si legume proaspete, cereale integrale, peste si carne slaba. Nu uita sa bei si 8 pahare de apa pe zi si sa faci cat mai multa miscare.
Recomandari