Ficatei la cuptor, o reteta pe placul tuturor

history_edu redactia ele.ro calendar_month 19 Oct 2023, 13:07
Rețeta de ficăței la cuptor se numără printre cele mai îndrăgite preparate culinare ale copilăriei. Gustul delicios și aroma apetisantă sunt inconfundabile și nu pot fi înlocuite de nicio altă rețetă. Așadar, de ce să rămâi cu pofta în inimă, când te poți bucura din nou de această mâncare delicioasă?
Ficățeii la cuptor sunt ușor de gătit și îți vor ieși chiar delicioși dacă aplici câteva trucuri care îți asigură succesul în bucătărie. Îi poți găti simpli, cu ceapă ori cu sos de roșii și servi cu diferite garnituri precum mămăligă cu smântână, cartofi piure, cartofi natur ori cu legume sotate.
Ingrediente pentru rețeta de ficăței la cuptor
- 500g de ficat de pui Fragedo;
- o ceapă mare tocată mărunt;
- 4 grăunți de usturoi;
- 3 linguri de ulei;
- boia de ardei dulce ori iute (în funcție de preferințe);
- un pahar de lapte;
- pătrunjel verde tocat;
- sare și piper (după gust).
Cum prepari ficăței la cuptor
Spală și curăță bine ficățeii de pui înainte să începi să îi gătești. Este indicat să îi lași apoi să se scurgă bine într-o sită. Pentru a ameliora gustul amărui, pune-i într-un castron și toarnă un pahar de lapte rece peste ei. Ține-i în vas aproximativ 15-20 de minute.
Cât timp ții ficățeii de pui în lapte, pregătește și restul ingredientelor necesare în rețetă. Taie ceapa mărunt, decojește și pisează grăunții de usturoi.
Toarnă ulei într-o tavă de cuptor, apoi distribuie ceapa pe fundul întregului vas. Pune ficățeii deasupra, apoi usturoiul pisat și presară condimentele (sare, piper și boia de ardei dulce ori iute).
Introdu tava cu ficăței la cuptor timp de jumătate de oră ori mai mult dacă nu sunt gătiți suficient. Timpul de gătire depinde și de cuptorul pe care îl ai. În acest timp mai poți să verifici care este starea lor și să îi întorci cu ajutorul unei linguri de lemn. Ficățeii nu trebuie ținuți prea mult în cuptor fiindcă pot deveni tari și uscați.
La final, presară pe deasupra pătrunjel verde tocat și servește alături de garnitura preferată.
Trucuri care te ajută să obții cei mai buni ficăței la cuptor
Pentru a le da o aromă mai apetisantă, înlocuiește uleiul cu unt sărat. În loc de pătrunjel, poți să presari la final ceapă verde tocată mărunt.
Ca să gătești cei mai buni ficăței la cuptor, nu uita de ierburile aromatice (rozmarin, cimbru, oregano), dar nici de câteva felii de lămâie. Ajustează condimentele și ierburile aromatice în funcție de preferințele tale și ale celor dragi.
Cele mai bune garnituri cu care poți să servești ficățeii la cuptor sunt mămăliga, piureul de cartofi, cartofii dulci prăjiți, broccoli înăbușit, piure de mazăre, ciuperci sotate și orez.
Poți să adaugi sosuri sau glazuri pentru a le oferi un plus de savoare. Sosurile de vin, unt și usturoi sau glazurile dulci-acrișoare sunt alegeri extrem de apreciate.
Istoria rețetei cu ficăței de pasăre
Metodele de preparare a ficățeilor de pasăre au evoluat de-a lungul istoriei, pornind de la practicile primitive de gătire la cuptor și dezvoltându-se într-o varietate de rețete și stiluri culinare în funcție de cultură și regiune.
Odată cu domesticirea păsărilor, inclusiv a puilor, oamenii au avut acces la carne de pasăre mai ușor. Ficățeii de pui au fost una dintre părțile care au fost folosite frecvent la gătit.
Pe măsură ce au apărut cuptoarele moderne și a crescut accesul la o gamă largă de condimente, ficățeii de pui la cuptor au devenit un preparat culinar popular în bucătăriile din întreaga lume. Rețetele pot varia semnificativ, de la cele tradiționale la cele mai moderne și inovatoare.
Pregătirea ficățeilor la cuptor este simplă, dar este important să respecți timpul și temperatura pentru a obține cele mai bune rezultate.
Recomandari
Newsletter Ele.ro





ca o stea
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"