Reteta simpla si rapida de cheesecake cu capsuni

Reteta simpla si rapida de cheesecake cu capsuni
  calendar_month        
Află cum să faci cel mai delicios cheesecake cu căpșuni din această rețetă ușoară pas cu pas. Suplimentat cu căpșuni proaspete și un piure de căpșuni, este un desert uimitor de vară.

Ingrediente pentru cheesecake cu căpșuni

- 250 g biscuiți digestivi;
- 100 g unt topit;
- 1 păstaie de vanilie;
- 600 g brânză moale grasă;
- 100 g zahăr pudră;
- 300 ml de frișcă grasă.

Pentru topping:

- 400 g de căpșuni, tăiate pe jumătate;
- 25 g zahăr pudră.

Cum să faci cel mai bun cheesecake cu căpșuni

PASUL 1

Pentru a face baza, unge cu unt și tapetează o tavă de 23 cm cu fundul liber cu hârtie de copt. Pune biscuiții digestivi într-o pungă de plastic pentru alimente și zdrobește-i până ajung firimituri folosind un sucitor. Transferă firimiturile într-un bol, apoi toarnă peste ele untul topit. Se amestecă bine până când firimiturile sunt complet acoperite în unt.

Pune-le în tava pregătită și apasă ferm peste amestec pentru a crea un strat uniform. Se dă la frigider timp de 1 oră pentru a se fixa bine.

PASUL 2

Taie păstăia de vanilie în jumătate pe lungime, lăsând vârful intact, astfel încât cele două jumătăți să fie încă unite. Ținând de vârful păstăii, răzuiește semințele folosind vârful unui cuțit de bucătărie.

PASUL 3

Se toarnă frișca într-un bol și se bate cu un mixer electric până când începe să se îngroașe. Pune brânza moale, zahărul pudră și semințele de vanilie într-un castron separat, apoi bate-le timp de 2 minute cu un mixer electric până când se omogenizează și amestecul începe să se îngroașe. Nu îți face griji dacă vezi că se va subția. Ulterior va începe să se îngroașe din nou.

Adaugă frișca și amestec-o în mixul de brânză moale. Caută să fie suficient de gros pentru a-și menține forma atunci când iei din el cu lingura și așezi pe blat. Dacă nu este suficient de gros, continuă să amesteci.

Se pune pe baza de biscuiți, începând de la margini, spre interior, asigurându-te că nu există bule de aer. Se netezește partea de sus a cheesecake-ului cu spatele unei linguri de desert sau al unei spatule. Se lasă la frigider peste noapte.

PASUL 4

Adu cheesecake-ul la temperatura camerei cu aproximativ 30 de minute înainte de servire. Pentru a-l scoate din tavă, așază baza deasupra unei cutii, apoi trage treptat părțile laterale ale formei în jos. Pune tortul pe o farfurie de servire, îndepărtând hârtia de copt și baza. Pune jumătate din căpșuni într-un blender sau robot de bucătărie cu zahărul pudră și 1 linguriță de apă, apoi toarnă amestecul deasupra. Pune și căpșunile rămase pe tort și totul este gata!



Sfaturi utile pentru reușita rețetei de cheesecake cu căpșuni

Nu ți s-a întărit baza? Pentru a te asigura că baza se întărește corect, untul topit trebuie să fie amestecat bine printre firimiturile de biscuiți. Asigură-te că o lași la frigider să se întărească cu cel puțin 1 oră înainte să adaugi umplutura, astfel încât firimiturile să nu se amestece în mixul de brânză moale.

Ai probleme cu umplutura? Cheesecake-ul poate avea nevoie de mai mult timp în frigider. Amestecul trebuie să fie destul de ferm pentru început, dar necesită un timp lung de răcire (de preferință peste noapte). Este esențial să respecți acest sfat pentru a te asigura că umplutura se întărește bine.

Încearcă și alte arome! Spre exemplu, lămâie. Amestecă sucul și coaja rasă fin de la 2 lămâi cu brânza moale și zahărul pudră în loc de semințele de vanilie. Acoperă cu felii de lămâie și lasă la rece. Iar dacă nu ești mare fan fructe, poți încerca o rețetă cu ciocolata .

Poți încerca și să înlocuiești căpșunile cu zmeură proaspătă sau cu un amestec din fructul pasiunii și mango. Pregătește un sos delicios din pulpa a 4 fructe ale pasiunii și îndulcind după gust cu puțin zahăr pudră. Acoperă cheesecake-ul cu mango tocat, apoi toarnă peste sos, ungând blatul cu câteva din semințele de fructul pasiunii.


Recomandari