STUDIU: O ceasca cu cafea pe zi te poate ajuta sa slabesti

STUDIU: O ceasca cu cafea pe zi te poate ajuta sa slabesti
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
02 Sep 2019, 17:50
  update
Actualizat
02 Sep 2019, ora: 17:50
     
O ceașcă cu cafea pe zi te ajută să slăbești. Un studiu recent a relevat faptul că consumul de cafea poate ajuta la reducerea kilogramelor. 

Universitatea din Nottingham a dezvăluit într-un studiu că a bea o ceașcă de cafea poate stimula „grăsimea brună”, apărările proprii ale organismului care combat grăsimea corporală, care ar putea fi cheia pentru combaterea obezității și diabetului. Consumul de cafea îți va activa corpul pentru a elimina grăsimile rele, reducând dimensiunile și, de asemenea, posibilitatea de a suferi de obezitate și de a dezvolta diabet, potrivit acestei cercetări.

Revista Scientific Reports a publicat acest studiu, care este unul dintre primele realizate la om pentru a găsi componente care ar putea avea un efect direct asupra funcțiilor „grăsimii brune”, o parte importantă a corpului uman care joacă un rol cheie, deoarece acestea determină cât de repede putem arde calorii ca energie.

Ce este grasimea bruna

Oamenii de știință au explicat că țesutul adipos brun, cunoscut și sub denumirea de „grăsime brună”, este unul dintre cele două tipuri de grăsime întâlnite la om și la alte mamifere. Inițial grăsimea brună a fost atribuită doar bebelușilor și mamiferelor care hibernează, dar în ultimii ani s-a descoperit că adulții pot avea și grăsimi brune. Funcția sa principală este de a genera căldură corporală prin arderea caloriilor (spre deosebire de grăsimea albă, care este rezultatul stocării excesului de calorii).

Profesorul Michael Symonds de la Școala Universității de Medicină a spus că acesta este primul studiu la om care arată cum o cană de cafea poate avea un efect direct asupra funcțiilor noastre de grăsime brună.

"Potențialele implicații ale rezultatelor noastre sunt destul de mari, deoarece obezitatea este o problemă majoră de sănătate pentru societate și, de asemenea, având o epidemie în creștere de diabet și grăsime brună ar putea fi parte a soluției pentru a le aborda, a spus el. Cofeina este unul dintre ingredientele din cafea care acționează ca un stimul care ajută la activarea grăsimii brune, iar oamenii de știință cercetează, de asemenea, dacă suplimentele de cofeină au un efect similar.

Odata ce am confirmat ce componenta este responsabila pentru aceasta, ea ar putea fi folosita ca parte a unui regim de control al greutatii sau ca parte a programului de reglementare a glucozei pentru a ajuta la prevenirea diabetului, a spus Symonds.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
Copii
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere