Mamici stresate: 5 ponturi pentru relaxare

Mamici stresate: 5 ponturi pentru relaxare
  calendar_month        
Paradoxul cu care se confrunta cele mai multe mamici stresate este acela ca au nevoie de timp pentru a lua o pauza de la ritmul nebun de fiecare zi, insa nu gasesc energia pentru a-l planifica. Momentele de relaxare sunt cruciale pentru incarcarea bateriilor, chiar daca uneori pare imposibil sa te bucuri de ele. Iata cateva ponturi utile pentru echilibrul tau fizic si mental.

Sigur ca viata de familie, cu toate aspectele pe care le implica, este suficient de solicitanta incat sa excluda orele nelimitate de shopping sau rasfoit romane de dragoste. Chiar si asa, momentele de relaxare iti pot binecuvanta ritmul cotidian, daca stii cum sa le programezi eficient. Afla ce ponturi folosesc mamicile stresate, dar pricepute in a-si menaja dispozitia psihica in clipele de colaps.

1. Ragazul zilnic

Fa-ti un obicei din a-ti oferi ragazul zilnic de relaxare, chiar daca el iti ocupa doar 2% din timp. O mama ajunsa in pragul epuizarii a descoperit remediul perfect pentru a evita prabusirile energetice: a citit intr-o revista ca 10 minute de jogging pe zi sunt mai bune decat 0 minute de miscare si a aplicat acelasi principiu pentru relaxare. Prin urmare, pana si 10 minute in care stai intinsa pe canapea, cu o revista in mana, te pot revigora instant.

2. Obiectivele relaxarii

Cele 10 minute zilnice de relaxare iti vor face cu adevarat bine, daca le speculezi obiectivele la maximum: detensionarea fizica si psihica, pentru redobandirea zambetului pe buze. Acest lucru inseamna ca urmaresti sa iti golesti mintea complet, sa iti odihnesti trupul, sa elimini tensiunea si sa te incarci cu energii pozitive. Respira adanc, mananca ceva ce iti place, uita de treburile care te asteapta si concentreaza-te exclusiv pe tine insati, lansadu-i pe cei din jur deoparte.

3. Activitati scurte si placute

In sfertul de ora pe care il poti smulge din timpul tau, expertii recomanda sa intreprinzi activitati de scurta durata, placute si putin solicitante. Fa-ti manichiura, citeste bancuri, mediteaza, fa o plimbare, dezleaga rebus sau asculta-ti muzica de suflet. In cateva clipe, tensiunea se va dispersa ca prin minune.

4. Rasfatul saptamanal

In afara de cele cateva clipe zilnice de relaxare, un rasfat saptamanal pe cinste va fi ca o gura de aer proaspat pentru tine. In fiecare zi de vineri, sa spunem, ramai o ora dupa serviciu la un salon spa, unde sa te bucuri de un masaj, de un tratament facial sau de o pedichiura. Daca iti plac plimbarile in natura, viziteaza cel mai verde parc din vecinatate si fotografiaza peisajele minunate pe care le poti surprinde in fiecare anotimp. Un mic ritual de acest gen te va motiva sa iti recapeti starea de bine si dragostea de viata.

5. Dupa-amiaza ta

Cum obisnuiesti sa le porti de grija tuturor, 24/7, povara grea pe care o duci acumuleaza mult stres in inconstient. In aceste conditii, ai dreptul la dupa-amiaza ta personala, in care oricine altcineva din familie te inlocuieste acasa si iti ofera o evadare meritata din plin.

Bucura-te de o iesire la cinema sau la ceai cu o prietena, viziteaza un muzeu sau pur si simplu ocupa-te de un hobby vechi, pe care l-ai abandonat la anii maturitatii. Sentimentul de a fi stapana pe timpul tau, pentru a-l folosi spre propria placere, te ajuta sa te relaxezi si sa iti iubesti viata, oricat de plina ar fi ea.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari