Cum mascam defectele fizice

Cum mascam defectele fizice
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 19:15      
Designerii vestimentari stiu sa corecteze defectele fizice prin trucuri ale croielilor si prin materialele alese pentru vestimentatie. Va prezentam in continuare regulile dupa care trebuie sa va construiti garderoba personala.

Gatul
In cazul in care gatul e prea lung, purtati gulere inalte. Cu cat butonajul va fi mai redus, cu atat gatul va parea mai scurt. Gulerele in V sunt interzise. Purtati intotdeauna tricouri si pulovere cu guler.

In cazul unui gat prea scurt, purtati gulere in V si camasi cu gulerul deschis. Camasile de costum trebuie sa aiba gulere joase si ascutite. Nu purtati tricouri la baza gatului.

Sezutul
Sezutul bombat se va masca purtand un sacou fara crapatura in spate. Puloverele si tricourile se vor purta pe deasupra pantalonului pentru a crea o trecere usoara de la linia umarului la cea a soldului. Sezutul plat se estompeaza purtand sacouri crapate in parti, iar pantalonii vor avea buzunare aplicate la spate, cu clapa. Evitati sa purtati pantaloni stramti.

Picioare si tors
Pentru a masca picioarele prea lungi, purtati pantaloni cu manseta. Sacoul va fi putin mai lung ca de obicei, iar pantalonii vor avea talie joasa. Nu purtati niciodata sacouri cu mai mult de doi nasturi (sacoul cu un singur nasture e ideal).

Pentru picioarele scurte, nu purtati niciodata pantaloni cu manseta, ci tesaturi care cad perfect. Pantalonul va avea talie inalta. Sacoul va fi putin mai scurt ca de obicei.

In cazul in care trunchiul e prea scurt, purtati pantaloni cu talie joasa. Atentie la inaltimea taliei! Cu cat e mai inalta, cu atat e mai feminina.

In cazul in care trunchiul e prea lung, folositi pantaloni cu talie inalta, cu centura vizibila. Puloverele si sacourile vor fi putin mai scurte ca de obicei. Cureaua va avea o culoare in contrast cu camasa.


Bratele
Bratele prea scurte se mascheaza purtand revere lungi, ascutite la sacou.

In cazul in care bratele sunt prea lungi, purtati camasi cu mansete inalte sau manseta cu butoni. Sacoul va fi putin mai lung decat de obicei. Tricourile vor avea linii orizontale.

Umeri si solduri
Daca aveti umerii prea largi in raport cu latimea bazinului, purtati sacouri cu buzunare aplicate. Reverul trebuie sa fie larg. Pantalonii vor avea pense adanci, tesaturi groase si buzunare aplicate cu cusaturi vizibile.

In cazul in care umerii au aceeasi largime ca bazinul, recurgeti la sacouri cu umeri intariti, reverul larg, cu cusatura vizibila (tighel), pantaloni cu manseta si buzunare aplicate. Purtati pulovere si tricouri cu maneci cazute. Purtati bluze, pulovere in culori deschise si pantaloni inchisi la culoare. Puloverele si tricourile vor avea linii orizontale.

Daca aveti umerii rotunzi, cazuti, puteti ridica linia folosind umeri falsi. Reverul si gulerul sacoului trebuie sa fie lungi, ascutite.

Inaltime si greutate
Pentru a parea mai inalta, trebuie sa purtati tesaturi cu dungi verticale. Sacourile trebuie sa aiba cel putin trei nasturi. Evitati carourile si imprimeurile prea vizibile, care destructureaza suprafetele si le fac si mai mici. Purtati nuante diferite ale aceleiasi culori, cat mai apropiate intre ele.

Daca sunteti prea slaba, trebuie sa purtati tesaturi groase, solide si orice imprimeuri cu linii orizontale. Sacourile trebuie sa aiba intotdeauna umeri falsi, intariti. Sunt recomandate tesaturile in carouri. Recurgeti cat mai des cu putinta la vesta.

Pentru a parea mai scunda, trebuie sa purtati tesaturi cu dungi orizontale. Un sacou sau un pulover de culoare inchisa purtate cu un pantalon de culoare deschisa constituie o metoda sigura de a parea mai scund. Evitati tesaturile uni.

Pentru a parea mai slaba, recurgeti la tesaturi cu linii verticale, dungi si culori uni. Evitati carourile si purtati culori inchise.
Recomandari