Raluca Mihalceanu

Raluca Mihalceanu
  calendar_month        
Nascuta in Oradea in anul 1979, licentiata a Universitatii de Arte Decorative si Design Bucuresti, sectia Moda, promotia 2001-2002. In anul trei de facultate a realizat prima colectie intitulata "Apa", cu care a participat la Saptamana Modei de la Iasi, in anul 2000, precum si in cadrul festivalului "Summer Fashion" Mamaia din acelasi an.

In anul 2003 pune bazele unui atelier de moda in Oradea cu scopul de a consilia clientela oradeana si nu numai. Prima expozitie personala a avut loc in decembrie 2005 in cadrul Galeriei de Arte Vizuale din Oradea.

Inainte de a descoperi pasiunea pentru moda, a practicat 10 ani dansul sportiv, detinand 6 titluri nationale, perioada care si-a pus amprenta pe stilul vestimentar abordat.

78503.jpg



78504.jpg



Colectia "SCHESIS"
Coafura: echipa L`OREAL Professional condusa de Laurent Tourette
Machiaj: echipa L`OREAL PARIS condusa de Alexandru Abagiu


Numele colectiei, SCHESIS este sinonim cu legatura, imbinare, aici imbinarea de clasic si modern.

Clasicul reinterpretat cu mijloace moderne, aceasta este tema, care m-a dus cu gandul la o tema clasica, ce a servit drept sursa de inspiratie de-a lungul timpului multor artisti apartinand celor 7 arte, cunoscand astfel nenumarate interpretari.

Prezentarea este structurata in 3 parti, prima, corespunzatoare trecutului, este teatrala, plina de forta, cu piese vestimentare ample, realizate din materiale grele (taftaua), care permit anumite volumetrii.

A doua parte este rezervata prezentului, modernismului, unde apar piese vestimentare usoare, din materiale precum satinul, matasea naturala, care confera lejeritate, fluiditate.

Cea de-a treia parte e dedicata miresei, o imbinare intre clasic si modern, clasic prin forma si modern prin materiale si realizare.

Elemente carcteristice ale colectiei sunt pietrele Swarovski, care innobileaza si dau stralucire, si materialele plisate in diferite forme, prin tehnici specifice.

78502.jpg

Recomandari