Razvan Ciobanu

Razvan Ciobanu
  calendar_month        
Razvan Ciobanu prezinta "Follow My Ruin", prima sa colectie integrala de rochii de cocktail si de seara, creatii la care designerul exceleaza dintotdeauna. Colectia este construita pe conceptul care aduce impreuna multe dintre personajele filmelor care l-au marcat ca si imagine, de la "Un tramvai numit dorinta" si "Primavara romana a doamnei Stone", pina la "Dick Tracy" sau "Don Juan de Marco". Mixajul permite, in acelasi timp, fiecarei "aparitii" din colectie sa aiba o entitate individuala, "indragostita" de forma a ceea ce imbraca. "Follow My Ruin" evita cliseul plasarii temporale si nu este ingradita de un sezon anume sau de un "pasaj" al zilei. Colectia se axeaza pe nuantele clasice (albastru, galben, verde, bej, negru), dar si pe forme schimbatoare (roz, bleu, portocaliu), fara a abuza cromatic de nici un ton al vreunei culori. Broderiile si dantelele sint cusute manual cu pietre aurii.

Creatorul a conceput fiecare rochie individual, urmarind insa elemente repetitive ca sectiunile plisate sau solate si constructia bustului. Rochiile sint imbogatite cu broderii in marea majoritate realizate manual, in atelierul propriu, iar acolo unde a fost necesar s-au aplicat pietre sau sectiuni din dantela. Aceasta tehnica a fost preferata pentru a evidentia fie o cusatura speciala, fie un tipar nou construit. Razvan Ciobanu nu abuzeaza de materialele cusute industrial si le prefera pe cele cu texturi naturale precum voalul, satinul sau santung, din matase naturala, combinate cu dantela.78596.jpg

78595.jpgColectia "Follow my ruin"
Coafura: echipa L`OREAL Professional condusa de Laurent Tourette
Machiaj: echipa L`OREAL PARIS condusa de Alexandru Abagiu78597.jpg


"Follow My Ruin" nu se doreste a fi o colectie "excentrica" sau de avangarda, ci o detaliere cit se poate de personala a modului in care se poate crea "ROCHIA", elementul prefirat al lui Razvan Ciobanu. Tocmai din acest motiv, creatorul nu foloseste accesorii in cadrul colectiilor sale, pe care nu le considera utile din simplul motiv ca nu contribuie la crearea lor si ramine fidel profesiei sale de designer vestimentar. Razvan Ciobanu alege, atipic, mijlocul zilei pentru a prezenta "Follow My Ruin" si creeaza o binecuvintata lume paralela, departe de zona "industriala" si "insensibila" a orasului. Cu toate acestea, nimic nu este gindit ca un afront la adresa "consumatorului de moda". Este pur si simplu un exercitiu de evadare in fractiuni de mister, de "poveste", pentru a reactualiza "rochia perfecta". Razvan Ciobanu aduce in "Follow My Ruin" farmecul unui pasaj din "Visul unei nopti de vara" sau din "Alice in tara minunilor" si renunta, curajos, la "incitarea" evidenta a privitorului. Silueta colectiei este usor ireala, machiajul ramine natural, iar femeia este privita fara vulgaritate, haina dovedindu-se mai incitanta decit nuditatea.

78594.jpg

Recomandari