5 semne ca parul tau e imbatranit

5 semne ca parul tau e imbatranit
  calendar_month        
Daca nu mai straluceste ca odinioara, firele lui se subtiaza si nici culoarea sa naturala nu mai este aceeasi, inseamna ca parul tau iti da semne ca a cam imbatranit.

Mai ingrijorator este faptul ca suvitele tale pot inainta in varsta mult mai repede decat tine, pe fondul mai multor factori de mediu, alimentatie sau de sanatate.


Inainte sa isi piarda si ultima farama de tinerete si prospetime, parul tau imbatranit prematur mai are o sansa de a da timpul inapoi. Iar cum nu poti lua masurile corecte daca nu ii sesizezi `strigatul de ajutor`, fii atenta la principalele semne care te avertizeaza ca parul tau e imbatranit.

1. Creste foarte greu

Viteza cresterii parului este determinata, in mare parte, de predispozitia genetica. Totusi, daca inainte parul tau crestea intr-o luna cat alte podoabe capilare in 3 luni, este cazul sa te intrebi daca nu cumva da semne ca a imbatranit. De altfel, dupa varsta de 30 de ani, firele de par nu mai cresc la fel de rapid ca in adolescenta. Foliculii nu se mai regenereaza cu acelasi avant de la inceput, fiind mai fragili.

Daca nu te-ai mai tuns de 3-4 luni, iar parul tau pare ca a ramas la exact aceeasi dimensiune, inseamna ca da primele semne de imbatranire.

2. Si-a modificat natural nuanta

Pierderea pigmentului natural al parului este unul dintre cele mai evidente semne ale inaintarii in varsta, inclusiv daca ne referim strict la aspectul podoabei tale capilare. Culoarea firelor este data de pigmentul numit "melanina", produs de foliculi. In timp, parul produce tot mai putina melanina, aparand succesiv firele carunte. Fii atenta la suvitele din zona tamplei, deoarece acolo apar de obicei primele fire decolorate, care se albesc total in cele din urma.

3. Textura sarmoasa

Parul tau poate sa imbatraneasca discret, fara sa isi piarda din pigment. Acest lucru inseamna ca textura sarmoasa este un alt criteriu prin care poti sa iti evaluezi varsta biologica a parului. Pe masura ce firele tale se transforma din suple si moi, in aspre si neplacute la atingere, parul tau se apropie tot mai mult de perioada senectutii, deci are nevoie de hidratare suplimentara.

4. Aspectul electrizat

Un adevar crud cutremura intreaga populatie feminina a planetei: imbratranirea aduce cu sine piele, unghii si par mai uscate. Deshidratarea parului conduce la aspectul electrizat al suvitelor, un alt semn care te avertizeaza ca parul tau are nevoie de tratamente de intinerire.

5. Subtierea firelor

Parul este, in sine, o proteina care creste dintr-un orificiu in piele, numit folicul. Un singur fir are o medie normala de viata cuprinsa intre 4 si 5 ani. Odata ce moare, acesta cade si este inlocuit de altul. Inainte sa de acest proces de substituire, firele se deterioreaza prin subtiere progresiva. Asadar, cand isi pierde pigmentul, parul este in acelasi timp tot mai subtire, iar podoaba capilara devine vizibil mai rara.

6. Aspectul tern

In fine, daca te-ai obisnuit sa iti recapeti stralucirea parului prin simpla lui spalare cu un sampon si aplicarea unui balsam nutritiv, iar acest proces nu mai este suficient pentru a scapa de aspectul tern al suvitelor, inseamna ca podoaba ta capilara da semne de imbatranire.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Iubire indiana
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right