Cui ii este frica de breton?

Cui ii este frica de breton?
  calendar_month        
Nu, nu-i vorba de un locuitor al tinutului cu acelasi nume ci de suvitele de par taiate pe frunte.

Am intalnit multe persoane ale caror figuri nu doar se potriveau unei tunsori cu breton, dar unele chiar ar fi avut nevoie de un asemenea "artificiu" pentru a masca o frunte prea lata sau inalta, o figura prea ascutita sau alte asimetrii ale fetei.

Bretonul, e drept, atrage atentia, si inseamna si cateva mese de par mai putin in volum, dar e un sacrificiu minim pentru un aspect nu doar potrivit, uneori foarte flatant.

Un chip aspru, colturos, va arata mult mai "dulce" si feminin cu un breton franjurat inegal.

Un alt tip de breton, asimetric, va escamota disproportiile unui chip cu un nas mai mare, poate coroiat, cu ochii prea departati sau prea apropiati, cu pometi inegali sau buze departe de forma armonioasa.

Bretonul lung, peste sprancene, atrage atentia asupra ochilor, ce devin mai misteriosi si mai profunzi, iar cel bretonul scurt, la jumatatea fruntii, da un aer copilaresc-inocent oricarei figuri, asemenanand-o cu Audrey Hepburn, pe care nu ne-o putem imagina fara o asemenea coafura.

Si Amelie, personajul atat de fascinant din filmul francez deja celebru, afiseaza un breton si o tunsoare ce ii subliniaza fragilitatea si inocenta sa.

Un breton "neglijent", cu suvite colorate diferit pentru a realiza un joc de umbre si lumini, aduce un aer strengaresc oricarei fizionomii, intinerind.

Putem opta pentru bretonul drept, foarte bine definit, care confera eleganta, sau unul inegal, filat, care se poate aranja in feluri variate. In ultimele tendinte a aparut si bretonul lung, oval, care incadreaza fata foarte bine.

Putem, de asemenea, sa purtam bretonul intins, doar din perie (nu e neaparat necesara placa), ondulat natural sau "ciufulit" cu ajutorul spumei de coafat. El se adapteaza foarte bine atat parului lung cat si coafurilor mai scurte, cum este bob-ul despre care v-am mai vorbit.

Va sfatuiesc sa incercati o mica schimbare, si anume realizarea unui breton care vi se potriveste, pentru a obtine un efect deosebit de tineresc, amuzant si in voga.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

doza de ras 14 februarie 2010
  • person

    "zambeste,maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right