Extensiile de par

Extensiile de par
  calendar_month        
Dragile noastre noastre cititoare de multa vreme nu ne mai minunam cand vedem pe cineva, de cele mai multe ori o vedeta care pana de curand afisa o tunsoare destul de scurta a parului, aparand cu un par lung si infoiat.

Daca in anii `70 aceste schimbari erau datorate perucilor, care puteau fi purtate si la tinuta obisnuita, de strada, fara sa oripileze pe nimeni, astazi efectul lor artificial a dus la dezvoltarea altor tehnici de schimbare brusca a lungimii si volumului parului. Aceastea sunt tehnicile de aplicare direct pe parul natural a unor mese tot din par natural, numite "extensii", care pot fi de lungimi incepand cu 10-15 cm pana la 60 cm.

Aceste extensii sunt obtinute prin tratarea parului natural, sanatos, astfel incat el capata o culoare transparenta, de baza: blond, saten sau negru. Cand sunt aplicate, ele sufera si un tratament de vopsire in culoarea identica cu cea de pe firul de par al posesoarei.

Metode de atasare a extensiilor pe par

Exista multe metode de atasare a extensiilor pe par, dintre care pot sa va spun: lipirea pe firele de par direct a unei suvite de circa 30-50 de fire, cu o substanta invizibila pe baza de ceara sau cheratina, prinderea suvitelor cu ajutorul altor substante ce contin proteine, prin incalzire sau efectuarea unor codite impletite pe pielea capului pe care se cos mesele dorite, zona apoi acoperita cu propriul par.

78377.jpg
Daca in cazul primelor doua metode parul adaugat se desprinde in timp, sub actiunea caldurii data de bai fierbinti, uscarii cu foehnul sau a anumitor factori chimici, in cazul ultimei nu exista practic metode de deteriorare, doar cresterea naturala a parului putand influenta prinderea meselor. Asta inseamna mai multe drumuri la coafor pentru refacerea prinderii lor, insa timpul cat le putem purta practic nu are limite, in celelalte cazuri fiind de la 4 luni la maxim 1 an.

Exista si situatii in care nu este recomandata procedura de extensie a parului: cazul caderii parului in cantitati mari (calvitie), tratamente puternice hormonale sau cu citostatice, alergiile la substantele folosite in primele doua metode prezentate.

Este adevarat ca oricare din procedeele expuse sunt relativ costisitoare, implicand mese lungi de par natural si o aplicare laborioasa.Exista si posibilitatea aplicarii meselor de nuante diferite, pentru a crea efectul de par vopsit cu suvite sau realizarea unor accente de culoare pe anumite portiuni ale coafurii.

Conditii pentru ingrijirea extensiilor

Daca va decideti sa realizatie o schimbare destul de mare in aspectul dumneavoastra si sa va aplicati extensii de par, fie pentru lungime, fie pentru volum trebuie sa aveti in vedere urmatoarele lucruri:

mesele aplicate, vor necesita o grija separata din partea dumneavoastra, trebuind sa le descurcati, spalati, uscati si coafati cu multa prudenta si la temperaturile si cu produsele indicate de hair stylistul dumneavoastra;

trebuie sa faceti vizite periodice la salonul unde le-ati aplicat, pentru intretinerea lor si eventual reaplicarea in cazul in care punctele de aplicare devin vizibile sau prinderea de coditele de pe pielea capului nu mai este fixa;trebuie sa aveti permanent grija de sanatatea firelor dumneavoastra de par si de sanatatea pielii capului;

aveti grija ca atunci cand apar radacinile colorate diferit sau cand culorile parului dumneavoastra se modifica (decolorare), sa readuceti intreaga cantitate de par la aceeasi culoare.Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar nu pot sa nu remarc aparitia pe o coperta a unei reviste de succes din Romania (nu-i voi spune numele, ramane o ghicitoare) a unei cunoscute vedete cu par de lungime medie, careia i-au fost aplicate extensii doar pentru sedinta foto respectiva.

Aceasta operatie pare facuta de un neprofesionist, extensiile fiind cu cateva tonuri mai inchise la culoare si mult mai ondulate decat coafura parului doamnei respective. Cum extensiile erau aplicate pe o zona mare si compacta, toata ceafa, nu se putea vorbi de un joc de culori si forme ci de un simplu "adaos" vizibil si nepotrivit. Ce vroiam sa spun este nu cat au gresit colegii nostrii in acel caz, ci cum dumneavoastra nu trebuie sa acceptati asemenea greseli care mai mult dauneaza decat infrumuseteaza.

Inchei urandu-va o coafura reusita in cazul in care optati pentru extensii de par, astfel incat sa iesiti din salonul dumneavoastra de coafura cu o noua imagine, surprinzatoare si potrivita.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Crucea
  • person

    "si din cenua￯a￯, prin lupta￯, se ridica￯"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right