Soarta parului nostru ne este inscrisa in gene

Soarta parului nostru ne este inscrisa in gene
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 17:50      
Asa cum posedam un "capital solar", exista si un "capital par", care determina natura acestuia, durata lui de viata, numarul de cicluri de crestere. Trebuie, deci, sa pastram acest capital cu care ne nastem.

In domeniul acesta nu exista egalitate intre barbati si femei: durata de viata a unui fir de par feminin este de 2 pana la 7 ani, la barbati ea reprezinta jumatate.

In ceea ce priveste bulbul capilar, exista un fel de mica uzina care fabrica in permanenta fire noi, in care firele de par nu se gasesc in acelasi stadiu de dezvoltare, ceea ce permite o reinnoire constanta.

Intr-un par sanatos, proportia se situeaza in jur de 85% fire de par in faza de crestere si 15% gata sa cada.

Extrem de vascularizata, pielea capului este foarte sensibila la toate variatiile echilibrului nostru sanguin.

Un fir de par mort ramane inca 6 saptamani pe loc: deci, pentru a analiza cauza unei caderi anormale trebuie sa ne intoarcem in timp.

In caz de cadere serioasa, consultati un dermatolog care, dupa ce va va supune unui chestionar detaliat, va va examina pielea capului si va preleva cu o penseta 30-50 fire de par cu bulb cu tot, de pe ceafa, crestetul capului si dinspre frunte. Un examen microscopic ii va permite sa evalueze proportia firelor de par in faza de crestere in raport cu firele gata sa cada.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Frantura -4-
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right