10 lucruri ce te pot imbatrani prematur

10 lucruri ce te pot imbatrani prematur
  calendar_month        
Stim ca frumusetea nu este vesnica, insa oare stim si ca anumite lucruri si obiceiuri pe care le adoptam ne pot imbatrani prematur? Iata cateva dintre acestea:

Consumul de alcool si fumatul
Consumul de alcool duce la deshidratare, iar datorita deshidratarii pielea imbatraneste prematur. La fel ca si in cazul fumatului, consumul de alcool poate duce la aparitia ridurilor .

Somnul insuficient
Daca in mod regulat dormi mai putin de sapte ore pe noapte, acest lucru poate contribui la imbatranirea prematura a pielii, deoarece in timpul noptii pielea isi regleaza ph-ul. Atunci cand acest proces este intrerupt in mod repetat, prin asociere cu alti factori daunatori, pielea ajunge sa imbatraneasca prematur.

Somnul exagerat
Daca dormi regulat mai mult de opt ore pe zi pielea ta isi poate pierde elasticitatea si tinereta.


Purtarea excesiva a lentilelor de contact
Atunci cand iti pui lentilele de contact , intotdeauna supui pielea de sub ochi unei presiuni. Din acest motiv, in timp, sub ochi pot aparea cearcane si umflaturi.

Tusul si/sau creionul dermatograf
Atunci cand aplici tus sau creion dermatograf, intinzi pielea din jurul ochilor. In urma acestui procedeu, aparitia ridurilor este inevitabila.

Fondul te den
In general fondurile de ten mate si foarte dense nu sunt recomandate caci impietica circulatia aerului prin piele. Alege in schimb un fond de ten transparent cu usoare nuante asemanatoare pielii tale.

80150.jpgPracticarea excesiva a exercitiilor fizice
Exercitiile fizice practicate intr-un mod exagerat (mai multe de 8 ore pe saptamana) pot dauna tesutului muscular si pot duce la osteoporoza.

Nu consulti medicul oftalmolog
O data la doi ani trebuie sa faci o vizita la medicul oftalmolog pentru un control sau si mai des daca ti se pare ca vederea ta s-a schimbat.

Nu porti ochelari de soare
Daca nu iti protejezi ochii de soare, pe pielea sensibila din jurul acestora iti vor aparea cu siguranta riduri premature. Alege ochelari de soare ce au lentile cu UV 400 pentru o buna protectie.

Dormitul pe aceeasi parte
Daca dormi intotdeauna pe aceeasi parte, presiunea exercitata pe acel loc (mai ales presiunea exercitataasupra fetei), poate duce la aparitia ridurilor.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Am castigat!
  • person

    "just for fun"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right