Baia in functie de tipul pielii

Baia in functie de tipul pielii
  calendar_month        
Inainte ca ritualurile faciale si masajele sa devina sinonime cu spa-ul, imbaierea era pe primul loc cand venea vorba de detoxifierea corporala. Este usor sa creezi un ritual de infrumusetare inainte de a merge la culcare printr-o imbaiere relaxanta.

Incepe ritualul de imabiere prin umplerea cazii cu apa calduta, aproape de 90 o C daca vrei o baie energizanta si de 150 o C daca vrei o baie de relaxare. In timp ce cada se umple, periaza-ti pielea timp de 5 minute si chiar 10 minute, daca nu ai pielea prea uscata.

Perierea pielii are ca rezultat exfolierea , aduce sangele la suprafata si deschide porii, lucru ce permite ingredientelelor din apa sa-ti penetreze mai bine pielea. Personaliteaza baia cu plante si uleiuri.

Pentru piele stresata si sensibila adauga 20 de picaturi de ulei esential de lavanda si 2 pliculete de ceai de musetel in apa pentru a reduce roseata pielii si pentru a calma tensiunea musculara.

Pentru celulita si piele umflata adauga in apa sare minerala si alge de mare. Atat sarea cat si algele au ioni negativi si atrag ionii pozitivi in piele. Ca un magnet, pielea atrage mineralele si nutrientii pana in sange, unde ajuta la indepartarea toxinelor din corp cu ajutorul sistemului limfatic. E bine ca apa sa fie putin mai rece intre 94 o C si 97 o C pentru a reduce aspectul celulitei prin stimularea corpului de a inlatura toxinele.

Pentru piele uscata si solzoasa adauga cateva picaturi de ulei de migdale sau ulei esential de trandafir (ambele bogate in vitamine C si E) sau maseaza-ti corpul cu aceste uleiuri intainte de a te sterge de apa. Folosirea uleiului de primula, care este bogat in acizi grasi (linoleic), in loc de uleiul de migdale poate fi de ajutor pentru a calma eczemle si psoriazisul.

Pentru piele obosita cu aspect tern pune in apa ulei esential de rozmarin sau menta. Esterii de mentil si mentona din menta iti ofera acea senzatie de racoare de care are nevoie pielea pentru a intensifica circulatia sangelui la suprafata pielii si pentru a o face sa arate mai inviorata. Uleiul de rozmarin stimuleaza foliculii parului si ajuta pielea sa se mentina tonifiata.

Pentru ca aceste uleiuri sa fie eficiente, foloseste intotdeauna uleiuri naturale si nu sintetice. Creierul nostru poate recunoaste parfumurile sintetice, fapt ce le face sa nu dea rezultatele dorite. In schimb, s-a dovedit stiintific ca uleiurile naturale relaxeaza sau invigoreaza, in functie de aroma uleiului folosita.



Indiferent de ce baie iti pregatesti, trebuie sa stai la inmuiat cel putin 20 minute pentru a oferi pielii sansa sa absoarba ingredientele sanatoase.

Nu ai timp sa faci baie? Si dusurile pot imbunatati aspectul pielii, atunci cand sunt facute corect. Trucul este sa creezi un schimb termal in corp, alternand apa calda cu cea rece. Fa dus cu apa sub 100 o C timp de cateva minute, apoi du-o la 40 o C pentru 10 secunde. Repeta aceste actiuni de cateva ori si termina de fiecare data cu apa rece. Acest fel de dus grabeste procesul de detoxifiere, iar pielea ta va arata mai luminoasa si mai sanatoasa.

Recomandari