Cum iti afecteaza zaharul frumusetea?

Cum iti afecteaza zaharul frumusetea?
  calendar_month        
Daca promisiunea unei talii mai fine nu ti-a stricat pofta de dulce, atunci poate ca dorinta unei pieli catifelate va face asta!

Stim ca adevarul e greu de inghitit, insa expertii spun ca in timp zaharul iti face pielea obosita si ridata!

De vina este procesul natural numit glicare, in cursul caruia zaharul din sistemul sangvin se leaga de proteine pentru a forma molecule noi, numite "produsi finali de glicare avansata" (AGE).

Cu cat consumi mai mult zahar, cu atat dezvolti mai multi AGE. Pe masura ce AGE se acumuleaza, ei dauneaza proteinelor invecinate, printr-un efect domino.

Moleculele cele mai vulnerabile la atacul AGE sunt colagenul si elastina, fibrele proteice care mentin pielea ferma si elastica. De fapt, colagenul este cea mai prevalenta proteina din corp. Odata colagenul si elastina deteriorate, pielea devine uscata si fragila, ducand la riduri.

Aceste efecte de imbatranire incep la varsta de 35 ani si se agraveaza rapid.

Zaharul dauneaza colagenului, dar in acelasi timp ii si modifica structura. Cele mai abundente tipuri de colagen din piele sunt tipul I, II si III, ultimul fiind cel mai stabil si mai rezistent.

Glicarea transforma colagenul de tip III in colagen de tip I, care este mai fragil, iar cand acest lucru se intampla, pielea isi pierde supletea.

Lovitura de gratie: AGE dezactiveaza enzimele antioxidante ale organismului, lasandu-ti pielea vulnerabila la razele solare, ce reprezinta sursa principala de imbatranire a pielii.

Vestea buna despre pielea degradata de zahar: nu e niciodata prea tarziu pentru a intoarce ceasul! Foloseste serumuri cu retinol care ajuta la reconstruirea colagenului si evita cat poti aportul de zahar in dieta.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

o privire
  • person

    "iubirea nu are timp trecut!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right