De ce trebuie sa-ti periezi pielea?

De ce trebuie sa-ti periezi pielea?
  calendar_month        
Pielea este cel mai mare organ al copului nostru dar si cel mai important atunci cand vine vorba de eliminarea toxinelor.

Perierea uscata a pielii ajuta la destuparea porilor, creste abilitatea de absorbi nutrientii si sporeste circulatia in celulele pielii. Cu o periere regulata a pielii, sistemul nervos este reintinerit, terminatiile nervoase sunt stimulate, iar tonusul muscular este imbunatatit.

Beneficiile perierii pielii:

stimuleaza circulatia sangvina;
catifeleaza pielea ;
sporeste reinnoirea celulara;
invigoreaza tot corpul;
ajuta la eliminarea celulitei;
ajuta digestia.

Tehnici de periere a pielii

Pentru inceput, trece usor peria de la varful picioarelor pana la genunchi. Continua atingand usor intreg corpul cu miscari lungi si line. Periaza fiecare zona in parte. De exemplu: partea din fata a piciorului, partea din interior si partile laterale. Periaza coapsele si bratele cu aceeasi tehnica. Cand ajungi la trunchi, acorda o atentie deosebita zonei de sub coaste, pe partea dreapta adica ficatului.





Sfaturi

Cand iti periezi corpul , atat peria cat si corpul raman uscate. Cel mai bine este sa-ti periezi corpul chiar inainte de a face baie sau dus. Foloseste o perie cu peri din fibre naturale sau un burete lufa. Periaza pielea intr-o singura directie o data sau de doua ori pe tot corpul. Nu-ti peria fata. Marimea perieii ar trebui sa fie cat a palmei si sa aiba peri nici prea moi nici prea asprii.


Evita perierea corpului daca:

suferi de o boala de inima, ai presiunea sangvina ridicata sau diabet;
ai psoriazis, eczeme ori pielea foarte sensibila sau iritata;
ai rani sau infectii.

Recomandari