Fericirea nu se masoara in kilograme

Fericirea nu se masoara in kilograme
  calendar_month        
Un autobuz aglomerat. Langa mine o pustoaica vorbeste la mobil: "Daca slabesc 10 kilograme o sa fiu cea mai fericita de pe planeta". Mai tarziu, dupa ce am rasfoit cateva reviste am ajuns la concluzia ca fericirea, sanatatea si frumusetea unui om sunt date de cantar. Chiar asa sa fie?

Greutatea nu e un bun indicator de sanatate. Inaltimea, densitatea osoasa, masa musculara, retentia de apa sunt factori ce trebuie luati in considerare, la fel ca si mostenirea genetica, obiceiurile alimentare, varsta sau rolul pe care mancarea l-a jucat in viata fiecaruia din copilarie pana in prezent.

Standardele frumusetii se schimba de-a lungul timpului si difera de la o regiune la alta

Actritele si manechinele devin tot mai inalte, mai slabe si mai tinere. Revistele isi indeamna cititoarele sa fie ca acestea pentru a avea o viata perfecta cu un sot iubitor, copii fericiti si o cariera de invidiat. Stabilirea unui standard greu de atins de frumusete e benefica pentru industria cosmetica, a chirugiei plastice, medicamentelor, cartilor cu diete sau a casetelor cu exercitii pentru slabit.

Sa nu uitam insa ca media de inaltime a femeilor e de 1,63 cm, iar cea de greutate (care variaza in functie de varsta) e situata intre 55 si 70 de kilograme. Prea multe femei isi privesc corpul si se judeca prin prisma unor standarde care nu au nimic de-a face cu realitatea!

Fericirea nu se masoara nici ea in kilograme

Cum ar putea fi cineva fericit daca se priveste mereu prin ochiii celorlalti, daca renunta la libertatea sa, se priveaza de ceea ce ii place si se forteaza sa faca ce ii displace? Cum sa fii fericit cand lesini de foame, cand o urasti pe colega ta pentru ca savureaza o amandina si cand te terorizeaza cantarul din baie?

Nu slabesti pentru a fi fericit, ci invers. Un om nefericit sta pe canapea in fata televizorului, mananca si se plange in continuu. E frustrat, suparat, furios si strange toate aceste sentimente in el fara a face nimic pentru a schimba situatia. Se ingrasa si astfel incepe un cerc vicios.

Si atunci? Fa ceea ce te face fericit. Indeplineste-ti visele. Stai doar in compania oamenilor care se simt bine in pielea lor si care iti spun ca poti sa faci tot ce iti propui. Oamenii fericiti sunt mai activi si ard mai multe calorii decat cei deprimati sau furiosi. Ei slabesc si isi mentin greutatea fara diete si mai ales fara nervi!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tic, tac
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right