Frumusetea ochilor - oglinda sufletului

Frumusetea ochilor - oglinda sufletului
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
08 Nov 2006, 09:59
       
Bineinteles orice femeie doreste sa arate cat mai bine si in acelasi timp sa arate cat mai naturala. Pentru aceasta trebuie sa stie sa aleaga tehnica de machiaj in functie de mai multi factori cum ar fi: culoarea pielei, tonul fetei, anotimp, ocazie, felul in care este imbracata, tunsoare, etc.

Dar ca sa arati bine, nu inseamna doar sa sti sa te machezi. Aceasta presupune o ingrijire si o intretinere corespunzatoare a fetei tale.

Sa luam de exemplu: ochii

78696.jpg

Despre ochi, se spune ca sunt "Oglinda sufletului" si ca privirea este cea care, invariabil, atrage atentia ca un magnet. Nu este de mirare ca majoritatea femeilor sunt preocupate de aceasta trasatura a chipului si incearca sa o evidentieze cu ajutorul accesoriilor din trusa de machiaj.

Aici nu exista reguli... fiecare dintre noi are o alta conformatie a fetei si nu numai culoarea ochilor ar trebui sa fie criteriul de alegere a nuantelor si texturilor.

78697.jpg

Pentru a identifica nuantele care ti se potrivesc, foloseste drept ghid culoarea parului si nu pe cea a ochilor, cum poate ai crezut.

Blondele arata cel mai bine daca opteaza pentru nuante calde de bej, auriu, bronz sau caramel, in timp ce tonurile inchise de maro par a fi create special pentru brunete.Roscatele vor alege nuante aramii, maro-roscat sau culoarea piersicii, ori tonuri mai reci precum roz sau culoarea lavandei.

Persoanelor carunte li se recomanda tonuri de gri sau albastru deschis, usor metalizat.

78695.jpg
Primul pas consta in aplicarea pe pleoape a unui strat subtire de baza de machiaj, pentru a corecta eventualele imperfectiuni si pentru a pregati epiderma in vederea machiajului propriu-zis.

Baza de machiaj trebuie sa fie in concordanta cu textura produsului de machiaj - daca vei folosi fard crema, opteaza pentru fond de ten, respectiv pentru pudra, daca alegi un produs pulbere.
Recomandari