Ne pot oferi cremele si operatiile estetice tinerete fara batranete?

Ne pot oferi cremele si operatiile estetice tinerete fara batranete?
  calendar_month        
Cine nu-si doreste un ten fara cusur si o fata vesnic tanara? Intuirea acestor nevoi estetice a condus la supradezvoltarea industriei cosmetice, dar si a operatiilor de chirurgie plastica.

Chipul este cel mai puternic atu al oricarei femei! Dar ce ne facem cand ridurile, inesteticele pleoape lasate, pungile de sub ochi, cearcanele, ne tradeaza atunci cand incercam sa mascam trecerea anilor sau stilul de viata nepotrivit?

Creme cu lipozomi, creme antirid, creme cu foite de aur, creme cu efect 'lifting' - toate acestea promit "tineretea fara batranete". La fel si operatiile de lifting. Dilema care ne ramane este: bisturiul sau cosmeticele?

Cremele cu efect lifting stimuleaza fermitatea tesutului, refac densitatea pielii si au efect anti-imbatranire. Ele contin factori de protectie UV si exista chiar si fond de ten-crema lifting. Accesibile ca pret, usor de folosit, inmiresmate si delicioase, ele fac parte din ritualul zilnic de infrumusetare al femeilor de peste 25 de ani. Totusi, exista si un dezavantaj: cremele-minune au rezultate locale, superficiale si temporale.

Liftingul facial, rezultate vizibile in cateva saptamani
In schimb, liftingurile au efect de durata si rezultate cu mult mai mult vizibile decat cele ale cremelor. Iar daca ne gandim la costuri, investitia merita. Chiar daca presupune un efort financiar mai mare, efectul unei operatii estetice dureaza ani la rand. Comparativ, bugetul alocat lunar cremelor lifting sau antirid depaseste costul unei operatii, daca ne raportam la acelasi interval de timp.

Bine de stiut:
Inainte de tratamentele faciale si, in general, inainte de orice operatie, este indicat:

-oprirea fumatului cu 5-10 zile inainte
-sa nu fiti la ciclul menstrual in timpul interventiei
-sa nu luati medicatie anticonceptionala 10 zile inainte
-sa nu luati medicatie anticoagulanta: aspirina, heparina
-sa nu fiti raciti, bolnavi
-sa nu aveti infectii pe piele (cosuri, abcese)

Potrivit Dr. Daniela Bunila, chirurg estetician in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri, veti incepe sa observati rezultatele operatiei foarte curand dupa.

Rezultatele vor deveni evidente in doua pana la trei saptamani. Cum toate persoanele au o rata diferita de vindecare, rezultatul final va continua sa se dezvolte in urmatoarele luni.

"Operatiile estetice au motivatii diferite, dar acelasi scop: eliminarea complexelor. Daca cineva are probleme de incredere in sine si face operatie dupa operatie in cautarea unei perfectiuni obsesive, pe care nu o va putea atinge, atunci, intr-adevar, chirurgia estetica nu este o solutie, ci o condamnare. Ea este necesara atat timp cat are scop reparatoriu", declara Dr. Daniela Bunila.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Eu stiu
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Rochie Renatte Rosie
Shop Ele.rochevron_right