Parul din axila creeaza monstri!

Parul din axila creeaza monstri!
  calendar_month        
Stiai ca transpiratia este - de cela mai multe ori - inodora?

Adica nu ea este direct responsabila de mirosurile ce uneori le putem "savura" in autobuze sau la sala de fitness, ci descompunerea acesteia de catre bacteriile ce rezida in parul din axila, a caror multiplicare este favorizata de mediul umed si intunecos!

Asadar, igiena completa a axilei implica nu numai dus zilnic - sau chiar de mai multe ori pe zi, vara - si aplicarea unui deodorant sau antiperspirant, ci si epilarea zonei!

Desigur, avem in vedere si beneficiile estetice, ce nu pot fi niciodata sinonime cu o prea-frumoasa fata purtand o rochie inflorata cu bretele spaghetti si care-atunci cand ridica un brat pentru a opri un taxi- expune o tufa luxurianta de bogate plete acolo unde te astepti sa vezi piele si atat!

E clar ca parul din axila creste foarte repede atunci cand este ras si putin mai lent cand este epilat cu ceara , si deci ca efortul de ingrijire din partea noastra - mai ales vara, cand viteza sa de crestere este accelerata - este considerabil.
De aceea, din ce in ce mai multe domnisoare, doamne, dar si domni, recurg la metoda de indepartare a parului care iti salveaza atat timpul, cat si...reputatia (pentru a parafraza sloganul unei campanii publicitare pentru deodorante foarte ...inspirate)

Ce trebuie sa stii despre epilarea definitiva a axilei?

Ai aflat ca epilarea definitiva se realizeaza prin intermediul laserului sau luminii intense pulsate, ce isi exercita efectul prin fototermoliza selectiva - adica lumina de mare energie este absorbita de firele de par ce contin melanina - pigmentul care confera culoarea - este convertita in caldura, care distruge tintit celulele germinative ale foliculului pilos - cele responsabile de cresterea firelor de par.

In plus, stii ca tratamentul se realizeaza numai in faza de crestere a ciclului pilos, iar in celelalte 2 faze firul intra in repaus, motiv pentru care este necesar a se urma mai multe sedinte de tratament cu scopul de a atinge procentul maxim de epilare a axilei, care este aproximativ 90-95%.

Ce inseamna acest procent?

Dupa cum se stie, niciodata nu pot avea o epilare totala, adica 100%. Un procent bun este situat in jurul valorii de 90% iar ceea ce este iarasi de retinut este ca firele remanente devin mult mai subtiri si depigmentate, aproape ca parul velus ("puf").

79824.jpg


Pentru a atinge acest procent e bine sa aveti in vedere intre 8-10 sedinte, a caror frecventa este la circa 1 luna si jumatate, pentru a nimeri cat mai multe fire in anagen - faza de crestere.

Ce se intampla dupa fiecare sedinta?

Parul ce a fost tratat continua sa iasa inca 7-14 zile, desi propriu-zis nu mai creste, nemaiavand deja radacina, ce a fost distrusa in timpul tratamentului. Apoi acest par cade si, pentru aproape 6 saptamani, epilarea axilei este cvasitotala.

Dupa trecerea acestui interval de timp, fire de par ce se gaseau in faza catagen sau telogen ajung in faza anagen- de crestere, si isi fac aparitia noi fire de par in axila, altele decat cele eliminate la sedinta anterioara.

Este de retinut ca, asa cum am aratat, epilarea definitiva este pe termen scurt totala - adica aproape toate firele sunt indepartate, dar temporara - pentru ca fire noi de par ajung la faza de crestere, si - pe termen lung - este partiala - 90-95% din firele de par terminale sunt indepartate si definitiva - nu mai creste.Inainte de prima sedinta de tratament este benefic sa asteptati 3 saptamani de la ultima depilare cu ceara, pentru a avea cat mai multe fire si foliculi de par in faza anagen (de crestere).

Sursa: COQUETTE Beauty Clinique

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Soarele meu tu sa fii,doar langa tine pot zambi.
  • person

    "the rest is still unwritten!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right