Pastreaza aspectul sanului

Pastreaza aspectul sanului
  calendar_month        
Forma sanilor nu depinde decat de modul in care este ingrijita pielea. Ea trebuie sa fie tonica si forma sa fie sustinuta de un sutien potrivit.

Etapele din viata unei femei, cu variatiile hormonale pe care le implica, nu raman fara efect asupra sanilor. Volumul lor variaza regulat, crescand in perioada ciclului si apoi revenind "la normal". Pe timpul sarcinii o femeie trebuie sa se obisnuiasca cu aceasta schimbare si sa poarte sutiene potrivite cu noua marime.

Proprietatie biomecanice ale diferitelor tesuturi ale pielii care imbraca sanul sunt modificate de catre variatiile lunare. Totusi aspectul sanului nu este conditionat decat de calitatea tesuturilor cutanate care inconjoara glanda mamara. Sanul este o glanda inconjurata de tesuturi conjunctive, fibroase si adipoase care nu contin muschi, ci se sprijina pe muschiul pectoral. Pieptul este influntat in permanenta de miscarea corpului si de aceea trebuie protejat cu ajutorul unui sutien care il sustine bine. Totusi acesta nu trebuie sa apese prea tare asupra lui si daca nu se desfasoara o activitate fizica sustinuta sunt recomandate brasierele intrucat acestea protejeaza mai bine sanul de un eventual soc.


Ingrijirea cotidiana
Pentru a reda fermitatea sanului cele mai curajoase dintre noi isi pot termina dusul cotidian cu un jet de apa rece. Excelent pentru tonificarea pielii acesta stimuleaza si circulatia sanguina. Baile calde prelungite trebuie excluse intrucat favorizeaza moliciunea pielii. Masajele circulare slabe ca intensitate redau elasticitatea pielii. Pentru a pastra supletea epidermei aplicati in fiecare zi pornind de la baza catre gat (dar folosind miscari circulare) un produs conceput special pentru piept sau macar lapte hidratant pentru corp.

Aspectul sanilor poate fi imbunatatit si prin exercitii musculare cu mici haltere sau, pentru cele care prefera miscarile lente, prin tragerea umerilor spre spate. Natatia este sportul cel mai indicat pentru a mari frumusetea bustului intrucat acesta nu este supus nici unui soc si musculatura umerilor favorizeaza un aspect drept, placut al spatelui, ceea ce pune in valoare pieptul. Cu toate astea nu trebuie sa va asteptati ca exercitiile fizice sa creasca marimea sanilor, ele doar tonifica musculatura pieptului.

Ce trebuie evitat
Trebuie evitata expunerea sanului la soare, chiar si folosind o crema protectoare intrucat acesta favorizeaza imbatranirea.
Evitati tot ceea ce bruscheaza sanul : greutatile, masajele violente si tot ceea ce il poate apasa. Si nu in cele din urma regimul alimentar trebuie sa fie suficient de bogat in proteine si trebuie evitate variatiile de greutate repetate.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

copil si mama
  • person

    "Cultura"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right