Copiii care vorbesc in somn

Copiii care vorbesc in somn
  calendar_month        
Vorbitul in somn apare foarte des la copii, aparent fara cauza sau ca semn al vreunei tulburari serioase.

Totusi, s-a remarcat faptul ca anumiti factori pot contribui la cresterea probabilitatii ca un copil sa vorbeasca in timpul noptii:

De obicei copiii vorbesc in somn in timpul diferitelor etape ale somnului profund.
Aproape in majoritatea cazurilor, copilul nu isi aminteste absolut nimic de dimineata.
Se presupune, cu destule cazuri care sa afirme supozitia, ca daca aveti un copil care vorbeste in somn, exista foarte mari sanse ca dumneavoastra insiva sa fi vorbit in somn in perioada copilariei.

S-au semnalat si cazuri de vorbit in somn la inceputul somnului, insa se presupune ca de fapt acele episoade reprezinta ganduri "spuse cu voce tare" inainte ca micutul dumneavoastra sa adoarma.

De obicei fenomenul isi face aparitia in etapele de somn adanc, astfel incat, chiar daca va veti intreba copilul dimineata despre asta, el probabil nu-si va aminti absolut nimic.
Atunci cand urmeaza o perioada in viata copilului dumneavoastra pe care acesta o asteapta cu nerabdare, este foarte posibil sa il auziti vorbind in somn, despre pregatirile care mai trebuie facute ca totul sa iasa perfect.

Urmeaza sa plece in tabara la munte? Este foarte posibil sa il auziti cum va spune foarte serios sa nu cumva sa uitati sa ii bagati in rucsac costumul de cercetas!

La fel, daca urmeaza sa dea un examen sau test care i se pare dificil, este posibil sa inceapa sa "gandeasca" cu voce tare privitor la gradul sau de pregatire pentru eveniment.

De regula este indicat sa nu treziti copilul, pentru ca oricum nu isi va aminti nimic din ce a zis, nici macar ca vorbea in somn.

Conversatia nocturna nu dauneaza sub nici o forma copilului dumneavoastra. Dar poate fi extrem de enervant pentru orice alta persoana care imparte camera cu el.

Astfel, daca doarme singur in camera, lasati-l in pace, cu timpul nu va mai vorbi. Daca insa isi tine treaz fratele sau sora, se poate interveni cu blandete, schimband usor regimul de dormit al fiecaruia.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

sunt doar o umbra...doar o idee...exact la fel ca tine
  • person

    "orice va fii de acum inainte...viata va fii tot simpla si mishto:)"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right