Copilul tau uda patul? Nu incerca asta!

Copilul tau uda patul? Nu incerca asta!
  calendar_month        
Desi astazi stim ca cea mai buna abordare pentru aceasta problema este sa fii iubitoare si rabdatoare, in trecut lucrurile nu stateau chia asa.

Iata cateva metode controversate care tratau problema in trecut - dar, va rog, nu incercati asa ceva acasa.

Soareci…

Fripti, fierti, prajiti sau arsi pana la cenusa, soarecii erau remediul pe care te puteai baza pentru a ajuta copiii sa ramana uscati pe timpul noptii.

Nu credeti? Ei bine, in enciclopedii chiar se recomandau tot felul de metode traznite si remedii care foloseau soarecii ca ingredient principal - ceaiuri, tincturi, prafuri, sau infasurarea unui soarece intr-o carpa si legarea ei de copil pe timpul noptii. Saracii, nu-i de mirare ca nu-si puteau controla vezica pe timpul noptii.

…Si alte bestii

Iepuri de camp, testicole de arici, penis de porc fript, cordon ombilical de scroafa copt, sau puda de la o vezica de porc arsa, toate erau ingerate in speranta de a tine asternuturile uscate noaptea.

O traditie era ca seara copiii sa mearga sa adune melci pe care aveau sa-i manance prajiti a doua zi la micul dejun. Acest lucru continua pana ce mictiunile nocturne incetau.



Si animalele vii aveau rolul lor - copilul trebuia sa linga copita unui miel nou-nascut sau isi lega o broasca la picior, toate numai pentru a stopa udarea asternuturilor pe timpul noptii.

Ierburi si mixturi

Istoricii au descoperit registre antice egiptene care sugerau un leac din chiparos, ienupar si bere.

Cojile de ou erau si ele populare, iar unii parinti le dadeau copiilor doua linguri de cenusa colectata de la o lumanare cu fitil.

Tratamentele mai familiare includeau consumarea ceaiurilor facute din maghiran, levantica, matase de porumb, perisor, conifer, rasina si seminte de pepene.

Urina

Copii erau incurajati sa urineze intr-o varietate de locuri, sa poarte asternuturile ude pana se uscau la soare, sau sa urineze intr-un mormant deschis.

Mai bine sa anticipezi

In anumite culturi se credea ca mergand in jurul casei cu un copil nou-nascut inainte de a fi imbaiat, ar rezolva problema. Pastrarea cordonului ombilical dupa nastere si circumcizia erau si ele doua metode populare.

Cea mai cunoscuta noua insa este probabil indemnul pe care ni-l dadeau parintii cand eram mici: "Nu te juca cu focul ca o sa faci pe tine la noapte".

Acum, daca va confruntati cu aceasta problema iar vreo batranica va sugereaza una din metodele de mai sus, nu va ganditi sa incercati. Problema este de o cu totul alta natura si cel mai indicat ar fi sa discutati cu un psiholog avizat.

Recomandari