Cu copilul la iarba verde

Cu copilul la iarba verde
  calendar_month        
A venit vremea frumoasa, cu soare generos si zile lungi, cu plimbari prin parc si iesiri la iarba verde, cu cosul de picnic.

Mai ales in cazul unui copil mic, este timpul sa petreaca cat mai mult timp afara, sa-si intareasca organismul in crestere si sa-si castige imunitate.

Iesirile la iarba verde din weekend reprezinta o desfatare pentru toata lumea si un prilej de relaxare, mai ales daca participa toata familia.

Insa in cazul in care in familie sunt si copii mici, este cazul ca parintii sa ia niste masuri suplimentare de protejare a micutilor.

Care ar fi aceste masuri de precautie?

Palaria de soare
Ea nu trebuie sa lipseasca din nici un rucsacel al nici unui membru al familiei, insa, in special, din cel al copiilor.

Insolatiile provocate de soarele amiezii sunt foarte periculoase pentru copii si pot avea efecte dezastruoase nedepistate la timp.

Palariuta de soare trebuie sa fie din bumbac subtire, in culori cat mai deschise si sa acopere cat mai mult din suprafata capului copilului.

Aceeasi regula se aplica si in cazul hainelor purtate de copii. Materiale usoare, naturale, nu sintetice, culori deschise si lejere pe corp.

Supliment de apa
Este de la sine inteles ca parintii vor lua la ei apa de baut sau sucuri naturale, pe perioada picnicului. Insa in cazul copiilor, trebuie marita cantitatea de lichide.

Organismul lor se deshidrateaza mult mai repede ca cel al unui adult, mai ales in cazul unor copii energici care alearga si transpira mult.Atentie sporita la temperatura apei pe care o beau dupa ce au alergat. Desi parintii tin apa in termos sau cutii frigorifice, apa oferita copilului pentru baut trebuie sa fie la temperatura camerei, in nici un caz rece.

Grija la insecte
Copiii se joaca si nu sunt foarte atenti pe unde se aseaza sau pe ce pun manuta.

Iar in parc, pe deal sau in poiana aleasa pentru picnic pot fi destule insecte care ii pot face rau. Fie ca e vorba de un banal musuroi de furnici, care, odata deranjate, pot face ravagii, fie este vorba de intepatura unei albine in cautare de polen.

Parintii trebuie sa aiba intotdeauna la ei un spray cu solutie impotriva intepaturilor de insecte, spray care contine substante calmante, antiiritante si cicatrizante.

Atentie pe unde calca
In joaca lor antrenanta copii uita deseori sa se uite atent pe unde calca.

Astfel, de la o simpla alergare intr-o poienita, copilul se poate alege cu luxatii serioase ale gleznei sau chiar cu ruptura de menisc.

Frunzele din padure sunt deseori ude de la ploaie sau roua si sunt foarte alunecoase. Nemaivorbind de faptul ca ele pot ascunde de multe ori gropi adanci sau chiar o cadere de teren.

Parinti, supravegheati indeaproape copii in timp ce alearga si impuneti-le un perimetru sigur de joaca, in care sa ii aveti in raza voastra vizuala!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Miley Cyrus
  • person

    "ma numesc andreea !"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right