DA, adevaratelor vacante "solo"

DA, adevaratelor vacante "solo"
  calendar_month   update 23 Iun 2003, ora: 21:28      
Peste 6 ani, copiii se simt in securitate si accepta mai bine despartirile mai lungi in afara mediului lor familial.

Este un bun moment pentru a incepe sa-l trimiteti in mod regulat in vacanta la bunici sau la alti membri ai familiei.

La aceasta varsta, vacantele la tataia si mamaia, sau la verisorii de varsta lui, pot deveni o adevarata sarbatoare.

Iar de acum el este suficient de bine inarmat pentru a accepta pe deplin aceasta despartire.

Totusi, chiar daca el este copt pentru a va parasi, aceasta nu inseamna ca nu trebuie sa va ganditi sa il pregatiti pentru aceasta despartire.

Nu cu mult timp inainte, caci ar putea sa uite, neavand suficiente repere in timp.

Sau, dimpotriva, sa-si amplifice ingrijorarea pe masura trecerii zilelor, pentru a se trezi in ziua Z complet angoasat.

A-l preveni, cu doua saptamani inainte, reprezinta un interval de timp rezonabil, care ii va lasa timpul sa "digere" informatia si sa-si faca in mintea lui proiecte: jocurile cu verisorii, iesiri si gustari bune de dupa-amiaza cu mamaia...

In toate cazurile, reactionati pozitiv cerandu-i intotdeauna parerea.

Chiar daca nu aveti dinainte solutii de inlocuire in cazul unui refuz din partea lui, faptul de a-l consulta ii permite sa inteleaga ca el nu reprezinta in ochii vostri un "pachet" incomod pe care il depui la mamaia si tataia, sau la o matusa.

Ci ca incercati ca, inainte de toate, sa ii faceti lui placere. In acest stadiu, ar fi o lipsa de bunavointa din partea lui daca nu ar lua partea buna a lucrurilor. A "instrui" bine persoana de supraveghere.

La 6 ani sau mai mult, un copil poate avea anumite mici secrete care il fac sa se simta jenat si care il pot face sa se teama sa iasa din cuibusorul familial.

De asemenea, ganditi-va sa preveniti in mod discret persoana care il va lua in primire, in legatura cu toate lucrusoarele pe care nu va indrazni sa le ceara el insusi: lumina de pe culoar, usa intredeschisa, paharul de apa de pe masa...

Daca copilului vostru i se mai intampla inca sa faca pipi in pat, puneti-i in valiza tot ceea ce este necesar pentru confortul lui.

Si explicati-i inainte de a pleca ca persoana care il va supraveghea este la curent, dar ca pastreaza cu grija secretul.

Recomandari