Despre varsta de 17 ani

Despre varsta de 17 ani
  calendar_month        
Toata lumea spune ca viata e cea mai usoara cand esti copil sau adolescent dar tin neaparat sa spun ca nu e adevarat. Ci dimpotriva, este o perioada foarte dificila, in care inveti multe lucruri, in care se ivesc diferitele probleme legate de varsta (la saptesprezece ani nu este ceva tocmai usor) si in care iti conturezi personalitatea.

17 ani...mai e putin si devin majora...ce urat!...
Mereu am spus ca aceasta e perioada cea mai dificila si in acelasi timp, cea mai frumoasa. Cu toate ca ai de luat foarte multe decizii si de multe ori pur si simplu nu stii ce sa faci, incerci sa traiesti din plin aceste cateva clipe pe care le ai la 17 ani. E o varsta in care apar relatii si in care esti foarte afectata de ceea ce se intampla in jurul tau. Am vazut multe fete care pur si simplu se luptau cu o depresie, de exemplu, pentru ca fostul prieten e cu altcineva si faze de genul acesta...poate nu o sa crezi dar am fost mereu pe principiul ca nu merita sa te consumi de la varsta asta. Te-a lasat balta, normal, nu e frumos din partea lui, dar nu-l lasa sa vada ca esti afectata! Incearca sa mergi mai departe si sunt sigura ca vei reusi. (Apropo: sunt o groaza de baieti din care ai putea sa alegi: trebuie doar sa-ti deschizi ochiiJ)

La 17 ani... devii o persoana forte dificila si asta spun din propie experienta. Foarte multa lume imi spune ca sunt ciudata, incapatanata, dificila si daca ai trecut prin aceasta perioada, cu siguranta stii la ce ma refer. Daca inca nu ai dat de acest "gust", da-mi voie sa-ti spun ca asta se intampla la toata lumea si deci, si tu vei avea parte de asemenea "complimente". Eu nu m-am mai inteles nici cu cea mai buna prietena a mea si chestia asta m-am afectat si mai tare, am devenit si mai incapatanata, dar da-mi voie sa-ti spun un singur lucru: fii tare!!!

As putea spune ca aceasta varsta reprezinta inceputul vietii tale, defapt. Din aceasta perioada incepi sa-ti faci griji despre ce vrei sa faci, ce ar trebui sa faci, ceea ce pana acum nu cred ca se prea intampla. Tot ce ai de facut e sa ai incredere in fortele tale propii, sa crezi ca poti si sa nu bagi in seama toate lucrurile pe care le auzi. E clar faptul ca de fiecare data se poate si mai bine si tocmai de aceea, daca ceva nu-ti iase cum vrei tu, gandeste-te ca nici nu se putea altfel. Nimic si nimeni nu este perfect. Ca noi tindem sa devenim astfel e adevarat, dar niciodata nu vom reusi...Accepta-te asa cum esti si nu uita...esti la varsta cea mai frumoasa.! Ai grija de tine si fii cu ochii-n patru!!! Desfa-ti aripile si zbori cat mai sus, zambeste cat mai mult si fii fericita!!!Incearca sa nu privesti numai punctele negative ale unor lucruri ci dimpotriva, priveste partea buna! Ai doar 17 ani!!!:) Comporta-te in asa fel incat sa nu-ti para rau mai tarziu de ceea ce ai facut... "CARPE DIEM" dar cum crezi tu ca e mai bine, nu cum iti spun altii, o.k.? Fii tu insati!!! Da... viata e aproape o enigma dar daca incerci cat de cat sa-i dai de capat, vei fi multumita de ceea ce ai facut. Si nu uita: nu este foarte important ce faci, ci dorinta, placerea sau bucuria cu care faci acel lucru...mediteaza!!!

Recomandari