Fetita sau baiat? Pozitii sexuale care determina sexul copilului

Fetita sau baiat? Pozitii sexuale care determina sexul copilului
  calendar_month        
Umbla vorba printre cercetatori ca diversele pozitii sexuale pot determina sexul copilului sau cel putin pot creste sansele ca un cuplu sa conceapa o fetita sau un baiat, dupa preferinte.

La prima vedere suna ca un mit, insa specialistii ne ofera si argumentele stiintifice care fac aceasta teorie sa fie plauzibila.
"Ai stat deasupra, deci faci baiat", ar spune orice batranica fidela credintelor stravechi despre reproducere. In timp ce explicatia ei ar fi legata strict de atitudinea dominatoare adoptata de gravida, oamenii de stiinta confirma cu date concrete rolul banalelor pozitii sexuale in influentarea sexului copilului.

Fetita sau baiat, o pura intamplare?

Nimeni si nimic nu poate sa controleze intru totul modul in care genele mamei si ale tatalui se combina in timpul conceptiei. Daca fatul va fi fetita sau baiat, poate fi o pura intamplare sau, mai bine zis, un rezultat al diversilor factori fiziologici: reactiile chimice intre parteneri, tipul cromozomilor care interactioneaza etc.

Mai nou, cercetatorii au descoperit o legatura clara intre tipul de pozitii sexuale folosite in actul conceperii unui copil si sexul bebelusului. Explicatia? Ph-ul vaginului are un rol major in fertilizare: cel alcalin favorizeaza formarea fetilor masculini, pe cand cel acid ajuta la conceperea unui fat feminin.

Pozitii sexuale pentru nasterea unei fetite

Daca iti doresti sa aduci pe lume o fetita, atunci vei avea mai multe sanse sa o concepi cu pozitii sexuale care permit o penetrare superficiala, care tinde sa creeze o atmosfera acida la nivelul Ph-ului vaginal.

In plus, cromozomii X (ai sexului feminin) sunt mai rezistenti, insa au o motilitate mai redusa decat cei Y (ai sexului masculin). Iata de ce barbatul ar trebui sa ejaculeze cat mai departe de cervix, astfel incat cei de tip Y (sunt mai rapizi, dar mor mai repede) sa nu ajunga primii la ovul. Orgasmul femeii ajuta cromozomii Y sa ajunga la destinatie, asadar este important ca barbatul sa atinga mult mai repede climaxul decat partenera.

Lingura

Aceasta pozitie sexuala este ideala pentru conceperea mai probabila a unei fetite: penetrarea nu poate fi adanca, iar "abordarea" din spate favorizeaza succesul cromozomilor X, lenti dar rezistenti.

Misionarul

Pozitia misionarului, in care barbatul isi mentine picioarele apropiate in timpul penetrarii, pastreaza superficialitatea contactului, deci favorizeaza aciditatea florei vaginale.

In picioare

Pozitia in care barbatul penetreaza femeia pe la spate din picioare creeaza aceleasi conditii fiziologice necesare pentru cresterea probabilitatii ca bebelusul sa fie fetita.

Pozitii sexuale pentru nasterea unui baietel

Pentru nasterea unui baietel, cuplul trebuie sa tina cont de slabiciunea cromozomilor Y din celulele spermatice. Acesti "soldatei" se deterioreaza foarte repede, ceea ce inseamna ca sunt necesare pozitii sexuale cu penetrare cat mai adanca, astfel incat sperma sa fie propulsata foarte aproape de cervix.

Femeia deasupra

Forta gravitationala are un aport considerabil in adancimea penetrarii: peretele cervical ajunge in proximitatea penisului, gratie greutatii femeii care se misca de sus in jos, deasupra partenerului.

Genunchii la piept

Intinsa pe spate si cu genunchii la piept, femeia poate fi penetrata in forta si foarte adanc de partener.Pe la spate

In aceasta pozitie, nu exista niciun obstacol intre penis si peretele cervical. Este ideal ca femeia sa se aplece cat mai mult in fata, pentru o ejaculare perpendiculara pe cervix.

Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Sanatate vs. bani
  • person

    "be like the best, die like the rest!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right