Scoala si trezitul de dimineata

Scoala si trezitul de dimineata
  calendar_month        
A inceput scoala de mult, insa observi cu ingrijorare ca micutul tau deja este din ce in ce mai obosit, iar trezitul pentru scoala, in fiecare dimineata, reprezinta un adevarat calvar, stropit mai mereu cu lacrimi?

Este timpul sa iei ceva masuri, pentru a te asigura ca situatia nu degenereaza in ceva mult mai serios..

Trezeste-l cu 10 minute inainte de ora la care trebuie sa se dea jos din pat.
Chiar daca pare pe dos, ii va face bine in timp, deoarece daca il obligi sa se dea jos din pat in minutul in care il trezesti, il vei bulversa si va fi nauc tot restul zilei.

Lasa-i organismului timpul necesar sa se obisnuiasca cu momentul reluarii activitatilor, iar creierului sa isi aseze in ordine gandurile pentru ziua ce abia incepe. Lasa-l sa se intinda, sa se mai suceasca de pe o parte pe alta inca 5 sau 10 minute. Se va trezi mai bine dispus si cu o pofta de invatare mai mare.

Alege hainele pentru ziua de scoala cu ceva timp inainte.
Nu fa greseala pe care posibil o faci si tu in fiecare dimineata, cand pierzi timp pretios in fata dulapului cu haine, nehotarata asupra costumatiei din ziua respective de la birou.

Alege-i hainele pe care le va imbraca a doua zi la scoala cu o seara inainte. Ideal ar fi sa ai cateva costumatii deja pregatite, pentru mai multe zile, insa este bine si macar pentru a doua zi.

Daca copilul este mai mare, lasa-l pe el sa isi aleaga cu ce vrea sa se imbrace, insa invata-l sa aleaga practic si rapid hainele. Ii va prinde bine pe viitor.

Pregateste-i pachetelul cu mancare din timp.
Daca este vorba de mancare gatita, in cazul in care copilul invata la o scoala dotata cu bucatarie, pune-i portia respectiva de mancare, inca de cu seara, in recipientul sau pentru pachetul de masa si pune acest recipient in frigider. Dimineata nu mai ramane decat sa il scoti, sa ii pui alaturi cateva felii de paine si pachetul este gata.

In cazul in care pachetul va contine sandwich, poti pregati cu o seara inainte alimentele din care acesta va fi alcatuit, feliind cascavalul, sunca presata si foaia de salata. Asa dimineata vei petrece mult mai putin timp decat cu toata operatiunea in sine.

Nu fa rabat de la micul dejun.
Indiferent ca este vorba de ore de dimineata si copilul tau sustine vehement ca nu ii este foame, nu te lasa induplecata si asigura-te ca ia micul dejun acasa.

Pentru un scolar aceasta masa este esentiala in procesul de furnizare de energie, necesara invatarii si asimilarii de informatii, asa ca nu sari in nici un caz peste ea.

Ea poate fi usoara, formata dintr-un ou fiert, o salata de legume sau un ceai cu unt, sau pur si simnplu un bol cu lapte si cereale. La inceput va fi mai greu sa lupti cu lipsa poftei de mancare la aceste ore din dimineata, insa cu timpul organismul sau se va obisnui, iar senzatia de foame nu va intarzia sa apara.

Recomandari