Vitamina D influenteaza calitatea spermei! Stai cu iubitul la soare!

Vitamina D influenteaza calitatea spermei! Stai cu iubitul la soare!
  calendar_month        
Vitamina D , deci soarele, contribuie la motilitatea spermei si la forta de penetrare a acesteia, spune un nou studiu danez.

Acest lucru inseamna ca barbatii care profita de razele soarelui au spermatozoizii mai rapizi si mai rezistenti.


Studiul, realizat la Universitatea din Copenhaga, a urmarit rolul vitaminei D in producerea spermei umane. La studiu au participat peste 300 barbati danezi.

Prima constatare a fost ca aproape jumatate dintre barbati aveau un nivel de vitamina D mai scazut decat cel recomandat.

Insa la barbatii cu cel mai ridicat nivel de vitamina D in organism, cantitatea spermei viabile era superioara celei medii. Si cum spermatozoizii sunt mai sanatosi si mai rapizi, acesti barbati sunt deci si mai fertili, putand lasa mai repede o femeie insarcinata. Iata deci un motiv bun de a petrece un weekend in doi la soare!

Cercetatorii au descoperit ca vitamina D mareste nivelul de calciu in sperma, ducand astfel si la cresterea motilitatii spermatozoizilor.

In afara de soare, ce alte surse de vitamina D mai exista?

ulei din ficat de cod
somon
hering
ansoa
sardine
macrou
margarina
anghila
ton
scoici
caviar
galbenus de ou
unt
sunca
slanina
ciuperci

Carenta de vitamina D inseamna infertilitate?

Barbatii participanti la studiu au fost recrutati din populatia generala si , desi cei care prezentau o deficienta de vitamina D aveau spermatozoizii mai putin mobili, cercetatorii nu au stiut sa precizeze daca acest lucru poate infrana reproducerea. Pentru a afla daca o carenta de vitamina D este asociata cu infertilitatea, mai sunt necesare studii suplimentare.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Convingerile unei Varsatoare
  • person

    "nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right