Cate E-uri inghite copilul tau zilnic?

Cate E-uri inghite copilul tau zilnic?
  calendar_month        
Majoritatea alimentelor din comert contin aditivi, fie ca sunt sau nu trecuti pe eticheta produselor. Ne-am obisnuit sa traim cu asta.

Insa unii aditivi sunt mult mai periculosi decat altii, de aceea Comisia Europeana a intocmit o lista cu aditivii admisi in comertul alimentar.

Raman insa in continuare aditivii toxici, pe care nu o sa-i vedem niciodata scrisi pe etichetele produselor, decat sub forma substantei care ii contine.

Si atunci de unde stim ce este toxic pentru organism, ce este in limitele admise si ce este cat de cat inofensiv? Invatand substantele care ii contin!

Mai ales atunci cand avem un copil, produsele sub formna de pireuri de fructe, sucuri concentrate, conserve si dulciuri sunt prezente in casa intr-un numar mare.

Insa sub dulceata unui suc concentrat se ascund deseori adevarate pericole pentru organismul si sanatatea micutilor nostri.



Una din substantele aflate pe lista celor mai periculoase E-uri

- este aparent banala sare de lamaie, atat de des folosita in bucatarie, atat la mancaruri cat si la prajituri sau lemonade.

Cine ar fi crezut ca este atat de toxica? Si ce se poate face? Din fericire, sarea de lamaie se poate inlocui intotdeauna cu succes cu zeama stoarsa de la o lamaie, indiferent de mancarea sau desertul la care o folosim.

Micutului tau ii plac produsele cu gust de caramel? Delicioasa budinca, inghetata savuroasa, ciocolata aromata cu caramel? Bineinteles ca da!

Ei, afla ca poate chiar in acest moment el inghite un alt aditiv aflat pe lista neagra a toxinelor! Da, banalul caramel.

Va place culoarea sucurilor, a budincii sau a inghetatei? Contine o gramada de E-uri, acei coloranti folositi in prepararea produselor.

Printre cei mai cunoscuti si toxici coloranti se numara:

E 102 (tartrazina), folosita in colorarea sucurilor, cu efect cancerigen
E 124 (banalul rosu alimentar), regasit in carnea hamburgerilor adorati de copii, dar care provoaca mutatii genetice
E 110 (galbenul auriu), folosit la colorarea mustarului atat de folosit cand mergem la gratar
E 621 (glutamatul monosodic), omniprezent in compozitia supelor instant si a mezelurilor
E 951 (aspartamul), fara de care nu se poate produce guma de mestecat, indragita atat de tare de copii

Infricosator? Intr-adevar. Copiii nostri consuma E-uri pe paine si din nefericire, pe viitor, pot dezvolta tulburari grave.

Si atunci care e solutia? Fara dulciuri, fara inghetata?

Nu, solutii exista. Si ele se numesc produse facute in casa, care, desi necesita un timp suplimentar din partea mamei, merita, caci pot salva sanatatea copiilor lor!

Recomandari