Invinge obezitatea infantila!

Invinge obezitatea infantila!
  calendar_month        
Obezitatea este denumita noua boala a secolului. De cativa ani vedem cum infloresc in tara noastra restaurantele de tip fast-food, alimente elaborate si transformate pentru a ne trezi simturile, ambalaje mai practice si hrana gata de mancat.

Obezitatea infantila nu se trateaza in acelasi fel ca obezitatea adultului.

Daca acesta din urma poate opta pentru un regim nutritional sau unul medicamentos, copilul nu poate fi supus unei restrictii alimentare, ci mai degraba el trebuie sa fie orientat spre practicarea unui sport.

De altfel, nici nu exista vreun tratament terapeutic pentru a trata obezitatea infantila.

Astfel, ceea ce trebuie privilegiat in cazul copilului este educatia alimentara care ii va permite acestuia sa creasca fara sa se ingrase, si mai ales un discurs care sa nu-l faca vinovat de starea in care se afla.

Ramai motivata contra obezitatii infantile!

Tratamentul obezitatii este lung si dificil si poti asista la recaderi. Daca vor trece luni si ani inainte sa-ti vezi copilul atingandu-si obiectivul fixat, nu trebuie in niciun caz sa strigi "Esec!". Nu fi prea grabita, nu trebuie sa-ti supui copilul la presiuni prea mari. Copilul poate beneficia de zile de sarbatoare, cu conditia ca dupa ce ele trec sa revina la alimentatia normala.
Contra obezitatii infantile, adopta noi obiceiuri alimentare

Obiceiurile alimentare ale copilului trebuie sa fie redefinite, fara sa-i restrangi accesul la fructe si legume. Nu uita ca e in plina crestere, deci are nevoie de glucide (din paine, orez, paste), de proteine (peste, carne, oua), de produse lactate pentru calciu, dar si de fructe si legume pentru vitamine si minerale. Materiile grase trebuie si ele sa fie consumate, insa cu moderatie.

Mesele trebuie sa fie structurate (mic dejun, pranz, gustare dupa-amiaza, cina) si este important ca ele sa se desfasoare in famile, care poate si ea sa adopte noile reguli. Pentru ca totul sa fie mai placut, poti sa-ti iei copilul si sa-l initiezi in tainele bucatariei.

Faceti miscare!

Atunci cand copilul este obez sau supraponderal, cel mai bun mod de a integra sportul in viata sa cotidiana este de a-l insoti la plimbare. Aceasta este o activitate fizica moderata, care nu-l va speria si nu-l va descuraja. Daca ii place, inotul este o activitate fizica ce ii va permite sa evite durerile articulare.

Creste fara sa se ingrase, inseamna ca slabeste!

Ceea ce e important in aceasta problema e sa nu il invinovatesti pe copil si sa nu ii impui un regim alimentar strict. Poti sa-l ajuti sa-si pastreze greutatea, iar corpul lui va deveni normal odata cu inaintarea in varsta.

Cea mai buna solutie ramane modificarea comportamentelor alimentare si practicarea unei activitati fizice. Si de ce nu in familie?

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Manager de proiect pe fonduri europene nerambursabile
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right