Obezitatea infantila - consecinte asupra sanatatii

Obezitatea infantila - consecinte asupra sanatatii
  calendar_month        
Obezitatea infantila incepe sa devina si la noi o problema. Aceasta boala afecteaza sanatatea si calitatea vietii copiilor. In ultima vreme se observa ca din ce in ce mai multi copii dezvolta boli asociate in mod normal cu organismul adult.

Diabet

Diabetul de tip 2 era pe vremuri denumit si "diabetul adultului". Dar cresterea numarului de cazuri de obezitate infantila a dus la cresterea drastica a numarului de copii afectati de diabetul zaharat.

Boli de inima la tinerete

Daca acest trend de obezitate persista, adolescentii care au acum diabet de tip 2 vor suferi la maturitate, pe la varsta de 30-40 ani, de boli de inima.

Risc crescut de infarct miocardic

Supraponderabilitatea sau obezitatea face ca inima sa munceasca mai greu pentru a pompa sangele. Copiii supraponderali se transforma in general in adulti care au probleme cu mentinerea siluetei, lucru care ii predispune la boli de inima si infarct miocardic.

Boli cronice

Obezitatea este asociata cu mai multe boli cronice decat fumatul si alcoolismul!

Probleme digestive

Unul din patru copii obezi experimenteaza probleme digestive, cum ar fi constipatia.

Risc crescut de astm

Marirea cazurilor de astm poate fi asociata cu cresterea cazurilor de obezitate infantila. Suprapoderalii respira mai greu, ducand la inflamatia tractului respirator.

Scaderea calitatii vietii

Obezitatea este o problema psihica si pentru adult, deci cu atat mai mult pentru copil, care se simte marginalizat de ceilati. Boala duce la probleme emotionale si comportamentale. Copiii care sufera de obezitate severa au uneori o calitate a vietii asemanatoare cu cea a copiilor bolnavi de cancer!

Copiii obezi se subapreciaza, sunt batjocoriti de tovarasii lor si sufera depresii. Nu-ti lasa copilul sa ajunga in aceasta stare!


Autor Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Convingerile unei Varsatoare
  • person

    "nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right