6 trucuri pentru a face fata mai usor primei sarcini
history_edu ele.ro calendar_month 29 Feb 2012, 09:52
Prima sarcina poate fi un eveniment destul de infricosator si confuz in viata ta, chiar daca esti mai fericita ca oricand ca vei avea un bebe. In cazul in care esti prima oara gravida, trebuie sa stii cateva trucuri esentiale, care te pot ajuta sa traversezi mai usor aceasta perioada delicata, dar minunata, din viata ta.
1. Asculta doar de recomandarile medicilor
Sfaturile si opiniile celor din jur cu privire la sarcina ta nu vor intarzia sa apara. Apropiatii tai vor parea cei mai specializati medici intr-ale sarcinii si nu vor ezita sa te indrume spre diverse leacuri babesti de a scapa de simptomele neplacute sau de a avea o sarcina mai usoara,
Nu asculta de sfaturile celor din jur, chiar daca au experienta in sarcini si nasteri, daca nu sunt medici sau nu au cunostinte medicale in acest sens. Ceea ce le-a facut lor bine este foarte probabil sa nu ti se potriveasca tie.
Consulta-te intotdeauna cu medicul care se ocupa de tine si de sarcina ta si nu ezita sa ii pui orice intrebare care iti trece prin cap. Sfaturile medicilor sunt cele mai sigure.
2. Nu rata nicio vizita prenatala la medic
Vizitele prenatale sunt esentiale pentru monitorizarea dezvoltarii fatului, dar si pentru evaluarea starii tale de sanatate.
Fiecare test recomandat in sarcina are o importanta deosebita in prevenirea complicatiilor si in ducerea cu succes la termen a sarcinii.
3. Pregateste-te pentru simptome neplacute si jenante
Sarcina este o perioada presarata cu multe momente emotionante, dar si cu simptome mai putin placute, unele dintre ele chiar jenante.
Asteapta-te la dureri, oboseala, greata, dar si la transformari neplacute ale pielii, la posibila incontinenta urinara, flatulatii, transpiratie excesiva, varsaturi neasteptate etc.
Majoritatea lor dispare dupa primul trimestru de sarcina, pentru a te lasa sa te si bucuri de cea mai frumoasa si importanta perioada a vietii tale.
4. Fa miscare fizica in fiecare zi
Sarcina nu iti interzice sa faci sport. Este adevarat ca trebuie sa fii mai precauta si sa nu te aventurezi in antrenamente suprasolicitante sau cu risc de accidentare, dar in rest, este chiar recomandat sa faci sport zilnic.
Activitatea fizica contribuie la prevenirea complicatiilor de sarcina, te ajuta sa iti mentii greutatea in limite normale si sa ai o nastere usoara.
5. Adapteaza-ti alimentatia pentru sarcina
Din momentul in care afli ca esti insarcinata, toata alimentatia ta trebuie sa se schimbe.
Trebuie sa te orientezi catre alimente care iti asigura necesarul nutritional zilnic pentru tine si pentru fat (legume, fructe, lactate, cereale integrale,) si sa le eviti pe cele care iti pot pune in pericol sarcina (anumite tipuri de peste, carne cruda, oua crude, lactate nefermentate etc.).
Cere intotdeauna sfatul medicului cu privire la alimentele pe care ai voie sa le consumi, dar mai ales in legatura cu cele pe care e bine sa le eviti.
6. Urmareste simptomele suspecte si raporteaza-le regulat medicului
Orice comportament sau simptom suspect pe care il obvservi in sarcina (ai sangerari vaginale, dureri severe de cap puternice, crampe la nivelul abdomenului inferior, probleme de vedere, febra, varsaturi severe etc.) este bine sa fie raportat medicului, in timpul consultatiilor prenatale.
Oricare astfel de simptom poate insemna ca sarcina este in pericol. Cu cat este raportat mai repede medicului, cu atat acesta va putea lua mai repede masurile necesare prevenirii complicatiilor.
Autor: Daniela Ganciu
Sursa: Foto: pregnancyihub.com
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
La rascruce de drumuri
- person
"e loc sub soare pentru toata lumea. mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra."