Consumul de apa in timpul sarcinii

Consumul de apa in timpul sarcinii
  calendar_month        
Mentinerea unui nivel corect de hidratare pe tot parcursul perioadei de sarcina este esentiala, atat pentru fat, cat si pentru viitoarea mamica.

Totusi, cateodata ce este prea mult strica. Este si cazul consumului de apa, care, desi aparent inofensiva, consumata in exces, pe perioada sarcinii, poate duce la probleme serioase. Iata care sunt precautiile!

Apa este importanta
Sa lamurim pentru inceput un aspect, poate cel mai important. Apa nu este doar folositoare organismului, ea este vitala pentru buna dezvoltare a proceselor metabolice.

Medicii recomanda consumul unei cantitati ce variaza intre 1,5 si 2,5 litri, zilnic. In functie si de cat de activa/inactiva este persoana, acest consum poate creste. Doar o mica parte din apa poate fi inlocuita cu sucuri naturale sau apa minerala, deoarece aici intervine si numarul de calorii.

Pe perioada sarcinii se recomanda un consum de apa suficient pentru a ii putea asigura viitorului bebelus toti nutrientii necesari dezvoltarii si pentru a impiedica eventualele complicatii ce pot aparea in cele 9 luni de sarcina.

Prea multa apa poate fi daunatoare
Apa este necesara in procesul sarcinii, insa prea multa face mai mult rau decat bine. In primul rand pentru ca duce la diluarea lichidelor interne si astfel diminueaza electrolitii necesari in buna functionare a inimii, responsabili cu regularizarea batailor cardiace.

Iar o inima care bate neregulat reprezinta un pericol pentru viitorul bebelus, pompand insuficient oxigen pentru creierul sau.

Apa in exces te face sa te simti prea satula
Atunci cand consumi foarte multa apa, pe perioada sarcinii, te poti simti satula mult mai repede si astfel risti sa consumi prea putina hrana, necesara dezvoltarii fatului. Privarea lui de vitaminele si nutrientii luati din hrana duce la nasterea unui copil cu carente de dezvoltare si cu imunitate scazuta. Sau un copil subdezvoltat.

Pofte care semnaleaza probleme
Orice femeie insarcinata trece prin perioada de pofte, fie ca se manifesta discret sau sub forme furibunde si pentru alimente neobisnuite. Pofta pentru gheata sau apa la temperaturi extrem de scazute poate insemna ca viitoarea mamica are un inceput de anemie. Controlul medicului se impune in acest caz, de urgenta.

Pericol de diabet
In timp ce pentru unele femei pofta de apa pe perioada sarcinii nu este altceva decat o alta manifestare a perioadei de pofte, pentru altele poate fi semnalul de alarma pentru prezenta in organism a unei afectiuni serioase: diabetul.

De fapt, senzatia de sete acuta, chiar dupa consumul de lichide cu putin timp inainte, reprezinta un semn destul de clar al diabetului, iar controlul medical de urgenta este de asemenea necesar.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Protejeazate de spiritele rele
  • person

    "one kick in the ass mean one step foward"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right