Cum te descurci cu oamenii rautaciosi?

Cum te descurci cu oamenii rautaciosi?
  calendar_month        
Atat celebritatile cat si oamenii obisnuiti trebuie sa faca fata uneori comentariilor rautacioase ale celor din jur referitor la aspectul fizic.

Tie ti s-a intamplat vreodata sa ti se spuna ca esti prea grasa sau prea slaba, ca ai o burtica sau un fund prea mare?

Problema cu acest tip de comentarii este ca, atunci cand auzi acelasi lucru de zeci de ori, se transforma in abuz emotional.

Nu stiu despre voi, dar eu am fost invatata sa nu fac niciodata comentarii negative depre aspectul fizic al altor oameni, si cand aud de astfel de situatii nu pot sa nu ma revolt.

Fie ca cineva comenteaza pe seama nasului tau sa a soldurilor tale, este dureros. Si nu numai asta, dar expertii avertizeaza ca poate afecta destul de grav stima de sine.

Desi nu-i poti opri pe ceilalti sa fie rautaciosi, te poti pregati pentru clipa in care va veni acel comentariu nepotrivit. Iata cateva sugestii:

Trucul cu "zidul de caramida"

Este foarte simplu -cand intri in contact cu o persoana care nu poate sa traiasca fara sa faca comentarii nelalocul lor, imagineaza-ti un zid de caramida ce sta intre tine si el. Nu lasa nimic din ceea ce spune sa penetreze acest zid.Vorbeste cu cineva

Dupa ce ti s-a servit o "lovitura" nu o tine pentru tine. Suna pe cineva care te iubeste si care crede ca esti frumoasa. Lasa-l sa te consoleze cu incurajari si complimente.

Gaseste-ti o mantra

Comentariile rautacioase te pot rani, dar tu detii controlul total asupra lucrurilor pe care le lasi sa-ti strice ziua. Si sincer, doar n-o sa-l lasi pe vanzatorul de la supermarket sa te intrebe "cand urmeaza sa nasti?"

In schimb, spune-ti in sinea ta: "oamenii pot spune ce vor, dar eu ma simt bine in pielea mea asa cum sunt" sau ceva de genul.

Pune-i la punct

Data viitoare cand un coleg de munca sau o cunostinta face un comentariu despre greutatea ta (sau altceva) nu incerca sa maschezi jignirea cu un suras - pune-l la punct.

Daca faci asta, in 9 cazuri din 10 isi va invata lectia. Cred ca oamenii sunt rautatciosi in general pentru ca noi ii lasam sau pentru ca nu le tinem piept atunci cand ar trebui.

Recomandari