7 sfaturi pentru o relatie la distanta reusita

7 sfaturi pentru o relatie la distanta reusita
  calendar_month        
O relatie la distanta poate fi foarte dificila pentru ambii parteneri. Daca vrei sa cresti sansele de reusita ale relatiei tale la distanta, urmeaza sapte sfaturi simple.

Definiti scopul relatiei

Ca orice actiune, o relatie trebuie sa aiba o finalitate tangibila pentru se dezvolta. In cele mai multe cazuri, relatia la distanta este o solutie temporara.

Fie ca partenerul plecat va reveni sau cel lasat in urma se va muta si el, fie ca e vorba de casatorie, scopul relatiei trebuie definit pentru a creste sansele acesteia de reusita.

Stabiliti regulile de comun acord

Comunicarea sincera este absolut necesara pentru a stabili regulile si termenii relatiei inainte ca distanta sa tulbure apele.

Cele mai importante elemente care trebuie discutate sunt: monogamia - ramane valabila?, programul de comunicare - cand si cum veti comunica? si programul de vizitare - cine si cand va calatori pentru a-l vedea pe celelalt?

Traieste-ti viata

Atunci cand esti implicata foarte mult in viata partenerului, relatia la distanta poate fi un chin. Unul din secretele reusitei tine de capacitatea fiecaruia de a-si trai viata, de a-si dezvolta prieteniile si de a se mentine ocupat in absenta persoanei iubite.

Studiile si cariera sunt domenii care pot deveni prioritate odata cu relatia la distanta, care iti ocupa mult mai putin timp.

Evita comunicarea excesiva

Poate cel mai important sfat pentru o relatie la distanta pe care il ofera specialistii este evitarea comunicarii excesive. Telefoanele zilnice pot deveni rapid plictisitoare atunci cand nu mai ai ce sa povestesti persoanei iubite.

Stabilirea unei zile pe saptamana, in care sa vorbiti la telefon aproximativ o ora, este solutia recomandata de psihologi. Astfel, vei mentine entuziasmul pentru a comunica cu partenerul si vei avea ce sa-i povestesti, experientele dintr-o saptamana fiind mai variate decat cele zilnice.

Dezvolta increderea in persoana iubita

Increderea reciproca este un element absolut necesar pentru o relatie la distanta. In absenta ei, gelozia se va dezvolta si va face loc frustrarilor si tensiunilor.

Nu mai poti sti ce face partenerul in fiecare clipa, astfel ca dinamica increderii trebuie modificata simtitor. Acuzatiile si certurile nu se mai rezolva si depasi la fel de usor intr-o relatie la distanta.

Respecta reciprocitatea vizitelor

Cel mai sanatos lucru ce priveste programul de vizitare este reciprocitatea vizitelor. Daca petreci la fel de mult timp in viata partenerului si alaturi de prietenii lui ca si el in viata ta, echilibrul va ajuta relatia.

Atunci cand doar unul dintre parteneri calatoreste pentru a-l vedea pe celalalt, riscul de a dezvolta resentimente creste simtitor.

Mentine flacara pasiunii

In momentele in care va puteti vizita, trebuie sa profitati cat mai mult de aspectul fizic al relatiei. Fa-ti planurile de asa natura incat sa nu fiti deranjati de prieteni atunci cand aveti nevoie de momente in doi.

Cand nu puteti fi impreuna fizic, va puteti folosi de SMS-uri si camere web pentru a fi aproape unul de celalalt. Sexul la telefon sau prin videochat poate fi stangaci la inceput, dar stimularea reciproca va mari anticiparea pentru momentele in care sunteti cu adevarat impreuna.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Table Backgammon Online
  • person

    "everything from everywhere"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right