Cat de multe sa-i spui despre trecutul tau sexual

Cat de multe sa-i spui despre trecutul tau sexual
  calendar_month        
La inceputul unei relatii, discutia despre trecutul sexual al fiecaruia si numarul de parteneri pare inevitabila. Este obligatoriu sa spui tot adevarul? Cat de multe sa-i spui partenerului despre trecutul tau sexual?

Cuplurile care decid sa nu discute despre trecutul sexual al fiecaruia evita o problema spinoasa. Atunci cand discutia este deschisa, consecintele emotionale sunt greu de stavilit.Impactul emotional

Chiar daca egalitatea intre sexe se apropie cu pasi repezi de un echilibru, numarul fostilor parteneri are in continuare un impact diferit in functie de sex.

Femeile cu multi parteneri sunt considerate promiscue, in timp ce numarul de cuceriri este privit ca o diploma de onoare de multi barbati.

In cazul femeilor si o cifra prea mica poate avea conotatii negative. Daca dezvalui partenerului dupa cateva intalniri ca ai avut doar doi parteneri pana la varsta de 30 de ani, isi poate pune semne de intrebare si poate cauta probleme acolo unde acestea nu exista.

Odata ce ai dezvaluit detaliile despre istoria ta sexuala, situatia ti-a scapat de sub control. Un barbat nesigur pe el se poate intreba de fiecare data cand faceti sex cati dintre fostii parteneri au fost mai buni ca el.

Gelozia si pornirile posesive pot fi intarite de dezvaluirile despre un numar mare de fosti parteneri, odata cu senzatia neplacuta ca legatura emotionala pe care o simtiti nu este unica.

Importanta medicala

Multi cred ca dezvaluirea numarului de parteneri sexuali are o importanta medicala, cu privire la riscul transmiterii de boli venerice.

Statistic, cu cat ai avut mai multi parteneri, cu atat riscul de a contracta o infectie cu transmitere sexuala este mai mare. In practica, situatia este insa diferita. Contactul sexual protejat cu 30 de parteneri sanatosi nu se compara cu contactul sexual neprotejat cu un singur partener, de la care se pot lua chiar mai multe infectii simultan.

De ce sa nu dezvalui numarul exact

Mai devreme sau mai tarziu, partenerul iti va pune probabil intrebari despre istoria ta sexuala. Ar trebui sa-i spui adevarul sau sa-l minti cu ce crezi ca ar vrea sa auda?

O femeie moderna nu are nevoie sa minta, dar nici nu este obligata sa raspunda unor intrebari indiscrete. Istoria sexuala contine informatii de ordin personal si partenerul nu ar trebui sa te intrebe de ea nici macar dupa cateva luni de relatie.

Barbatii au sansa sa raspunda la aceasta intrebare mai rar deoarece femeile o pun mai rar, cunoscand impactul emotional pe care il poate avea aceasta informatie.

Chiar vrei sa afli numarul partenerului?

Daca iti doresti sa stii numarul de fosti parteneri sexuali ai barbatului cu care ai inceput o relatie, nu vei putea evita cu usurinta intrebarea lui cu privire la acelasi subiect.

Odata deschis subiectul, va trebui sa-i oferi si tu un raspuns care l-ar putea influenta la fel de mult cum te-a influentat si pe tine raspunsul lui.

Cand ai hotarat ca istoria ta sexuala iti apartine, acorda acelasi respect si partenerilor tai si evita acest subiect care nu are cu adevarat nicio relevanta in relatia pe care ai inceput-o acum.

Autor: Elena Radulescu

Sursa foto: Smedia.rs

Recomandari

Newsletter Ele.ro

maine
  • person

    "zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right