Dezamagita in dragoste? Invata sa mergi mai departe

Dezamagita in dragoste? Invata sa mergi mai departe
  calendar_month        
Este de netagaduit faptul ca o relatie amoroasa echilibrata poate fi o experienta minunata, cu numeroase aspecte pozitive, insa o astfel de relatie poate fi foarte greu de gasit.

Majoritatea dintre noi au experimentat cel putin o data sentimentele neplacute ale respingerii si esuarii amoroase. Gasirea iubirii adevarate sterge insa toate aspectele negative si relatiile trecute, in care am esuat.

In timp ce unele persoane cred ca gasirea iubirii adevarate tine mai mult de destin, exista si alte persoane care cred ca putem avea controlul asupra vietii noastre si putem atrage dragostea in viata noastra, prin forte proprii.

Relatii de dragoste implinite

Pentru a atrage persoane noi in viata ta este indicat sa uiti de toate experientele negative din trecut si sa nu faci comparatii nefondate. Raportarea la vechile relatii care nu au rezistat este un lucru negativ pentru orice persoana care isi doreste ceva nou in viata sa. Compararea unei potentiale relatii cu o fosta iubire nu face altceva decat sa readuca trecutul in prim plan. Acest lucru te va impiedica sa te bucuri pe deplin de lucrurile noi si frumoase din viata ta.

Daca te simti neimplinita in actuala relatie, este momentul sa evaluezi cu atentie motivele din spatele nemultumirilor tale. Gandeste-te la cum te raportezi fata de persoanele din viata ta si daca te respecti suficient, pentru a sti ceea ce iti doresti si ceea ce te face sa te simti implinita si iubita.

Terapii care te ajuta sa mergi mai departe

Relatiile amoroase pot afecta in mod profund psihicul unei persone, atat pozitiv, cat si negativ. Cu cat sentimentele sunt mai profunde, cu atat si impactul este mai mare. In aceste cazuri este foarte dificil, chiar imposibil, sa mergi mai departe fara ajutorul expertilor. Iata mai jos cateva terapii care te pot ajuta sa uiti relatiile esuate din viata ta si sa incerci sa atragi persoane noi si interesante.

Psihoterapia. Daca probleme pe care trebuie sa le rezolvi sunt profunde, psihoterapia te pot ajuta sa uiti de trecut si sa privesti viata din alta perspectiva. Psihologul te va ajuta sa iti pui ordine in ganduri si sa iti reevaluezi prioritatile.

Hipnoza. Acest tip de terapie este eficienta atunci cand problemele tale de la maturitate sunt in stransa legatura cu traumele suferite in copilarie, in special cele legate de abuzul fizic, sexual sau emotional.

Exercitii de vizualizare. Specialistul te va face sa intelegi ca pentru a atrage persoane si experiente noi si interesante in viata ta, trebuie sa te concentrezi asupra gandurilor pozitive. Vizualizeaza-te ca facand parte din relatii amoroase implinite. Aceste exercitii te vor ajuta sa atragi fericirea si iubirea in viata ta.

Concentrarea pe lucrurile pozitive din viata se va reflecta asupra personalitatii tale. Atunci cand esti fericit si vesel, atragi persoane cu acelasi tip de personalite. "Soarta" este cumularea actiunilor si gandurilor tale. Chiar daca nu mai putem controla trecutul, putem crea un prezent si un viitor luminos si pozitiv.

Autor: Maria Ionescu

Recomandari