Femeile, mai satisfacute in pat decat barbatii

Femeile, mai satisfacute in pat decat barbatii
  calendar_month        
Femeile sunt mai deschise fanteziilor si experimentelor sexuale, lucru ce le aduce mai multa satisfactie in pat decat barbatilor, arata un studiu recent.

Ipoteza ca femeile sunt mai reprimate cand vine vorba de satisfactia sexuala a fost negata de un studiu realizat pe un esantion de aproape 2.000 de femei si 1.500 de barbati de site-ul Goodinbed.com.

Rezultatele au fost surprinzatoare pentru o parte dintre cei care au realizat sondajul, demonstrand ca femeile pot sa vorbeasca urat in pat sau sa fie experimenteze in dormitor cu mai multa usurinta decat barbatii.

Studiile de specialitate au demonstrat o legatura puternica intre nivelul de satisfactie sexuala si nivelul de satisfactie emotionala al unei relatii. Astfel, plictiseala care afecteaza partea sexuala a relatiei poate afecta si alte componente importante ale relatiei de cuplu. Daca rezultatele sondajului sunt reprezentative, atunci mai multe femei au uneltele necesare pentru a avea o relatie reusita pe termen lung decat barbati.

Femeile, mai aventuroase in pat

Sondajul a fost realizat online, iar respondentii au ramas anonimi. Psihologii sustin ca astfel de chestionare cu privire la sexualitate sau la viata intima sunt mai reusite atunci cand se desfasoara online, pentru ca participantii nu mai sunt tentati sa minta, lucru ce se intampla mai frecvent in dialogul fata in fata.

Cei mai multi respondenti au recunoscut ca fac sex cu lumina aprinsa, ca folosesc lenjerie sexy si lubrifianti si ca nu fac intotdeauna dragoste in dormitor. Trecand de aceste limite, femeile au fost mai deschise ca barbatii.

Majoritatea femeilor care au participat la studiu au declarat ca sunt mai plictisite in viata sexuala decat barbatii, dar in acelasi timp si mult mai satisfacute sexual.

Explicatia tine de faptul ca femeile sunt mai deschise lucrurilor noi in pat, care le pot oferi tot mai multa satisfactie, ce se reflecta si asupra vietii emotionale in cuplu.

Imaginea femeii care tempereaza pornirile sexuale ale barbatului si refuza lucruri noi in pat pare sa fie pe cale de disparitie, cel putin in Occident. Sondajul demonstreaza ca o mare parte dintre femeile moderne sunt mai putin afectate de pudoare, atunci cand vine vorba despre starea relatiei sexuale cu partenerul, lucru ce se reflecta in starea generala a relatiei.

Plictiseala in cuplu

Un sfert dintre participantii la studiu au declarat ca simt plictiseala in relatia de cuplu, in timp ce inca un sfert a spus ca este foarte aproape de plictiseala.

Cauzele plictiselii in cuplu sunt legate de frecventa sexului cu partenerul (43,7%), comunicarea cu partenerul (39,1%) si fericirea in relatie (34,6%), potrivit studiului.

25% dintre respondenti au recunoscut ca au apelat la infidelitate odata ce plictiseala s-a instalat in relatia de cuplu. 57,9% au declarat ca sunt foarte interesati sa incerce lucruri noi pentru a mentine pasiunea in dormitor, in timp ce 25,7% sunt oarecum interesati de noutati in pat.

Daca plictiseala si rutina sunt cei mai mari dusmani ai vietii sexuale, sondajul arata ca femeile sunt mai bine pregatite pentru a inlatura aceste obstacole din calea unei relatii de cuplu fericite.

Autor: Elena Radulescu

Sursa foto: Ashams.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

jurnalul unei despartiri 10
  • person

    "astazi e o alta zi..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Lacie Thong Panty L
Shop Ele.rochevron_right