Spune "Stop" violentei in familie

Spune "Stop" violentei in familie
  calendar_month        
Una din trei femei sufera de-a lungul vietii de pe urma unui abuz fizic sau mental. Si cu toate acestea, un studiu efectuat de The Body Shop a evidentiat ca numai 21 la suta dintre femeile afectate de viloenta domestica ar apela la autoritati. In schimb, aproape 60% dintre acestea au declarat ca ar avea incredere intr-o prietena.

Tu stii cum sa identifici posibilele probleme care o framanta pe prietena ta ? Stii ce semne trebuie urmarite?


Ar trebui sa iti pui ceva intrebari daca:

Prietena ta si-a schimbat in mod vizibil atitudinea: a devenit tacuta si inchisa in ea.

Te face sa simti ca nu esti binevenita la ea acasa si este tensionata in prezenta partenerului sau.
Incheie brusc orice conversatie la telefon atunci cand apare partenerul sau.

Un semn cheie este daca ea mentioneaza ca partenerul de viata este posesiv si gelos.

Are semne pe cor si, daca o intrebi despre cauza ranilor, explicatiile pe care ti le da sunt indoielnice.

Iese din ce in ce mai rar in societate sau cu prietenii


Cum sa ajuti o prietena: Imparte. Vorbeste. Asculta.

• Daca esti ingrijorata pentru o prietena, poti sa-ti manifesti ingrijorarea intreband-o "Nu arati prea fericita, este totul OK acasa?". Acest lucru ii da ocazia prietenei tale sa se deschida si sa aiba incredere in tine.

• Ai rabdare. Asculta si nu o judeca pentru ca nu si-a abandonat partenerul. Este dreptul ei sa decida cand si daca doreste acest lucru. Nu fi critica la adresa partenerului ei. O va face sa se rusineze si o va impiedica sa mai aiba incredere in tine.
• Poti pierde legatura cu prietena ta temporar. Acest lucru te va face sa te simti frustrata sau manioasa, asa ca ai rabdare.

• Spune-i ca nu este vina ei. Aminteste-i ca violenta este o optiune si ca partenerul ei este singurul responsabil pentru comportamentul sau. Fiind sincera cu prietena ta, o va face sa realizeze ca relatia ei nu este una sanatoasa.
• Aminteste-i prietenei tale ca violenta domestica este impotriva legii si ca politia trebuie sa investigheze.

• Incurajeaz-o sa caute imediat ajutor de incredere la politie sau la grupurile de ajutor.
• Sa stie ca are un sprijin loial in familia ei si in prieteni o va incuraja sa inceapa o noua viata.
• Si cel mai important lucru, nu o abandona. Poti fi singura ei legatura cu viata.

The Body Shop ce isi propune sa educe femeile sa-si ofere sprijinul intr-o situatie atat de sensibila.

86841.jpgDin 18 august vom avea leaflet-uri in magazine ce informeaza si educa in acest sens, de asemenea si un website, www.stopviolenceinthehome.com care poate fi accesat de femeile de pretutindeni. Cu editia speciala a Shea Lip Care Duo "For Me, For You" tu devii activista impotriva violentei domestice, deoarece toate profiturile obtinute din vanzarea lui vor merge catre Centrele Maternale Sf. Ecaterina si Sf. Andrei din sectorul 1, ajutand astfel femei care nu au avut norocul sa aiba parte de o prietenie precum a voastra.

Shea Lip Care Duo "For Me, For You" aduce beneficii si unei comunitati din Ghana, deoarece untul de shea este aprovizionat de aici prin programul unic Community Trade si impreuna cu Vitamina A, C si E contribuie la protejarea buzelor tale.

Asa ca imparte Shea Lip Care Duo "For Me, For You" cu o prietena si aminteste-ti ca face bine la suflet sa vorbesti, actiunile tale ii vor spune ca indiferent ce ii va rezerva viata, va avea intotdeauna incredere in tine.Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right