Adio, dar raman cu tine

Adio, dar raman cu tine
  calendar_month        
Asa se intitula un film vechi, si acelasi nume il poarta in spate multe din relatiile din ziua de azi. Treci pe strada si vezi cupluri tinandu-se de mana, prietenele tale se casatoresc, mama vrea sa te vada mireasa, si societatea asteapta sa intri si tu "in randul lumii". Dar totusi relatia ta pare sa nu se indrepte in acea directie.

Iti amintesti cum, odata, demult erai fericita si va faceati impreuna planuri de viitor, iar acum te intorci acasa numai pentru a vedea aceeasi fata morocanoasa si incercanata dupa ce a petrecut ore intregi in fata calculatorului. Oftezi intristata si iti deschizi si tu laptopul pentru a afla ce au mai facut prietenele tale.

Dar parca filmul asta nu trebuia sa se deruleze asa…

Trebuia sa-ti deschida usa zambind atunci cand te intorceai de la munca, sa te trezeasca dimineata cu o cafea fierbinte si un sarut, sa te surprinda cu o excursie la mare numai pentru voi doi, asa cum obisnuia sa faca odata. Iti aduci aminte cand faceati dragoste pana in zori, cand adormeati unul in bratele celuilalt, cand fiecare gest al lui te umplea de fericire si pana si defectele ti se pareau amuzante. Acum insa poantele acestu film ti se par deja rasuflate si te trezesti iritata de cel mai mic gest nelalocul lui.

"De data asta ce nu-i convine?"

Va certati din toate nimicurile pecum pisica si catelul. Tipi la el dupa care trantesti usa in urma ta si iesi cu prietenele in oras pentru a te calma. Vorbesti doua ore despre el, iti aduci aminte cat de mult il iubesti si te intorci acasa cerandu-ti scuze si asteptand acelasi lucru din partea lui. Va impacati, va uitati impreuna la un film si apoi adormiti, prea obositi sa mai faceti dragoste.

Iar a doua zi lucrurile o iau de la capat.

Iti spui ca asa sunt toate relatiile, ca viata nu bate filmul si oamenii traiesc fericiti pana la adanci batraneti numai in povesti. Pe de o parte te-ai resemnat, pe de alta te gandesti ca daca v-ati casatori, daca ati avea un copil, o casa mai mare, un job mai bun, mai multi bani, mai multe vacante, daca… doar daca viata voastra ar fi altfel… poate atunci lucrurile ar putea fi la fel ca la inceput. Dar alteori parca nici tu nu crezi aceasta minciuna.

"Astazi nu te iubesc…
Maine, daca esti cuminte, poate…"


Daca s-ar schimba si el putin ai putea sa fii mai fericita. Si daca te iubeste cu adevarat ar trebui sa se schimbe, nu? Pentru tine. Dar schimbarea intarzie sa apara si usa se tranteste in urma ta, sau a lui, din ce in ce mai des.

Incepi sa te intrebi daca asa e iubirea. Dar pana la urma nu citesti in toate revistele alea ca trebuie sa muncesti si sa depui efort pentru a mentine o relatie? Ceea ce nu ti se spune insa este cam cat efort ar trebui sa depui, si unde tragi linia intre a incerca sa faci o relatie sa mearga si a te lupta cu morile de vant.

"Ii mai acord o sansa, o ultima sansa!"

Da, stii ca si data trecuta ai spus acelasi lucru, dar de data asta chiar e ultima oara. Ca doar, pana la urma, nu este ultimul barbat de pe pamant, nu? Inca esti tanara, frumoasa, si ai putea avea aproape orice barbat iti doresti. Iar casatoria… ei bine, casatoria poate sa mai astepte. Ca doar nu exista un termen limita pentru a intra in randul lumii. Iar copii mai poti sa faci pana la 35 de ani, numai ca nu mai e chiar asa de mult pana atunci.

"Dar daca nu mai gasesc pe alticeva mai bun ca el? Totusi el ma iubeste… "Ati rezistat pana acum, veti rezista si mai departe, iti spui. Iar el poate redeveni barbatul tandru care era odata. Pana la urma este aceeasi persoana… treceti printr-o perioada mai grea, dar in cele din urma lucrurile se vor rezolva. Este asa de stresat acum… Daca va primi jobul ala cu siguranta lucrurile se vor ameliora. Si daca veti avea si voi casa voastra. Si daca… doar daca…

Pana la urma singuratatea in doi este mai buna decat singuratatea de unul singur... nu?

Recomandari