Anularea nuntii, un stigmat pentru mireasa?

Anularea nuntii, un stigmat pentru mireasa?
  calendar_month        
Stresul prenuptial si temerile de dinainte de ziua cea mare sunt greutati prin care trec toate miresele. Din ce in ce mai multe aleg insa anularea nuntii. De ce se razgandesc miresele inainte de nunta?

In ultimul an, Hugh Hefner, fondatorul publicatiei "Playboy" a fost parasit inainte de nunta de logodnica sa, cu 60 de ani mai tanara, iar noua printesa de Monaco, Charlene Wittstock ar fi incercat de trei ori sa anuleze nunta, pe care a acceptat-o in cele din urma.

Miresele par astazi mai dispuse sa-si accepte temerile si sa anuleze nunta, alegand sa renunte la momentul la care poate au visat din copilarie.

Presiunea sociala de a nu anula nunta

Chiar daca anularea unei nunti aduce adesea pierderi de ordin financiar importante, motivele cele mai puternice care le determina pe mirese sa nu renunte la nunta tin de presiunea familiala si sociala.

Anularea nuntii este in continuare un motiv generator de reprosuri pe termen lung din partea rudelor.

Totusi, numarul de mirese care renunta la casatorie este in crestere, desi acest eveniment este promovat agresiv in mass-media ca unul dintre cele mai importante din viata unei femei.

Odata ce au inceput pregatirile, cele mai multe viitoare mirese considera ca nu se mai pot intoarce din drum, chiar daca sentimentele li se schimba sau nu se mai considera pregatite pentru acest pas.

Stresul premarital si intuitia feminina

In timp ce unele mirese au semne clare care le arata ca au luat o decizie gresita, cele mai multe femei care renunta la nunta recunosc doar ca au avut un sentiment din ce in ce mai puternic ca lucrurile nu merg pe fagasul potrivit.

Multe femei aleg sa accepte logodna pentru ca se apropie de varsta de 30 de ani sau de varsta la care si-au propus din adolescenta ca vor incepe o familie. "E ultima mea sansa" nu este un motiv suficient pentru a te marita, spun psihologii.

Ignorand semnele care spun ca nu au gasit barbatul potrivit, miresele se trezesc in situatia de a anula nunta sau de a-si ignora sentimentele si intuitia feminina.

Stresul organizarii nuntii este insa responsabil doar pentru o mica parte din nelinistea pe care o simt miresele care anuleaza nunta.

Sentimentele de vinovatie pot aparea si inainte de decizia de a rupe logodna si le pot bantui si la mult timp dupa.

Daca totusi aleg sa renunte la nunta, miresele trebuie sa depuna efort pentru a rezolva toate problemele.

Reguli de eticheta pentru anularea nuntii

Dupa ce decizia a fost luata si ai avut o discutie cu fostul tau logodnic, primii oameni pe care trebuie sa ii anunti sunt parintii si apropiatii care te-au ajutat sa organizezi nunta.

Cel mai bine ar fi sa discuti cu toti fata in fata, dar daca nu poti, da-le un telefon. Nu-i lasa sa afle prin SMS sau de pe Facebook.

Trebuie sa-i anunti telefonic si pe nasi si pe prietenii tai care ar fi urmat sa fie domnisoara sau cavaler de onoare.

Daca data nuntii este aproape, roaga-i pe apropiati sa te ajute anuntandu-i telefonic si pe ceilalti invitati. Cand despartirea s-a produs cu cateva luni inainte de ceremonie, cel mai elegant lucru ar fi sa le trimiti prin posta un bilet prin care ii instiintezi.

Dupa ce ai anuntat toti invitatii de anularea nuntii, returneaza orice cadou primit in avans pentru aceasta ocazie.

Cand vine vorba de inelul de logodna, el nu ar trebui pastrat mai ales atunci cand mireasa a hotarat anularea nuntii.

Daca il pastrezi, el va ramane un simbol al unei legaturi pe care ati ales sa nu o mai onorati si iti poate starni amintiri neplacute.

Autor: Elena Radulescu
Recomandari