As vrea, dar nu pot

As vrea, dar nu pot
  calendar_month        
Cum refuzi o intalnire cand ai vrea din tot sufletul sa spui "da"? Greu de crezut dar, din pacate, se mai intampla. Sa spunem ca tipul de care tie iti place de ceva timp, in cele din urma te suna si te invita in oras, insa momentul nu este cel mai oportun - ai deja alte planuri ce nu pot fi anulate.

Dar daca il refuzi, nu va crede oare ca nu esti interesata?

Este posibil, de aceea este important sa stii cum sa refuzi acea intalnire si sa te asiguri, in acelasi timp, ca iti mentii portita deschisa pentru o noua invitatie - preferabil intr-un moment mai oportun pentru tine. Iata cum.

1. Zambeste si mentine contactul vizual daca invitatia este facuta in persoana.

2. Comunica-ti atentia completa daca primesti invitatia la telefon. Poti incerca sa ii spui ceva de genul "Iarta-ma putin, cat inchid usa" sau "Speram ca ai sa suni."3. Exprima-ti multumirea in orice stil este confortabil si natural pentru tine - o gluma, un simplu "multumesc" sau un mare "Wow!"

4. Exprima-ti regretul fata de faptul ca trebuie sa refuzi, si explica-i de ce trebuie sa anulezi intalnirea. Este bine sa ii oferi motive, nu ai vrea sa creada ca pur si simplu nu ai chef sa te vezi cu el.

5. Sugereaza sa va intalniti intr-o alta zi si specifica o data anume. Daca nu este ok pentru el, exprima-ti dorinta de a alege o alta data care merge pentru amandoi. Spune direct: "Nu pot de data asta pentru ca trebuie sa plec din oras, dar mi-ar face placere sa ne vedem alta data. Ce zici de vinerea viitoare?" Cu siguranta nu se va gandi de doau ori inainte de a accepta.

Stiu ca tu probabil ai vrea sa anulezi toate planurile pentru intalnirea asta, dar uneori pur si simplu nu e posibil… si nici recomandabil. Pana la urma, nu eram tot noi cele care sustineam ca nu trebuie sa renuntam la viata noastra personala pentru un barbat? E ok, daca te place cu adevarat, si tu stii cum sa nu-i tai toate sperantele, va exista si o a doua invitatie, si in cele din urma intalnirea mult asteptata.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right