Cum sa recuperezi romantismul pierdut

Cum sa recuperezi romantismul pierdut
  calendar_month        
Nu de putine ori in dragoste se ajunge la rutina. Flacara de la inceputuri se domoleste incetul cu incetul, iar partenerii ajung sa perceapa romantismul ca pe o transformare hormonala prin care treci doar atunci cand esti tanar.

Romantismul este un sentiment subtil care sub presiunea stresului si problemelor cotidiene poate sa scada in intensitate. Atunci cand suntem indragostite, percepem fiecare clipa pe care o petrecem alaturi de partener ca si cum ar fi ultima. Lucrurile marunte sunt cele ce ne "satura" de prezenta lui si ne fac fericite. Ce se intampla insa cand aceasta stare de inceput se limpezeste si romantismul intra in letargie?

La mijlocul secolului XX, romantismul era cosmarul barbatului si dorinta cea mai ascunsa a femeii. Milioane de casnicii s-au destramat din cauza acestei nepotriviri. Femeilor le erau straine orice fel de metode a-si seduce partenerul, de a-l atrage si de a-i tine curiozitatea si dorinta treaza. Femeile erau pudice, le era teama de propriul corp si de propria personalitate pe care sa o exploateze in jocul seductiei. Barbatii erau ca atare putin receptivi la partenerele lor, parte si pentru ca nu stiau cum sa vina in intampinarea dorintelor acestora. Aceasta inadaptare de ambele parti cauza nu numai insatisfactie emotionala si sexuala, dar si sentimente de frustrare si nepricepere.

In zilele noastre, ceea se crede ca este romantismul pare a fi desprins din comediile romantice de la Hollywood si tapetat cu ingrediente siropoase gen cine la lumina lunii, lumanari neaparat parfumate, uleiuri de masaj si desuuri scumpe. Care este rezultatul? Toate aceste detalii sunt importante pentru a hrani si reimprospata iubirea si jocul seductiei reciproce intre parteneri, dar nu si pentru a fauri sentimente autentice.

Cum putem revitaliza romantismul pierdut intr-un cuplu in care cei doi parteneri se iubesc? Uneori atentia completa, sincera si exclusiva data celuilalt poate face minuni.
Crearea unui ambient potrivit este primul si cel mai important pas. Retrageti-va intr-un loc linistit, unde sa va simtiti bine si sa va redescoperiti unul pe celalalt si unde sa nu existe nici un televizor, ceas sau telefon sau orice altceva v-ar putea distrage sau deranja.
Atmosfera este si ea la fel de importanta. Recurgeti la culori calde, materiale, betisoare parfumate, lumanari, muzica discreta care sa va stimuleze simturile si sa va amplifice placerea. Eliminati toate obiectele inutile si detensionati-va! Lasati-va mintea sa se descatuseze de griji si stres si concentrati-va numai si numai pe partenerul vostru.
Ierarhizati-va prioritatile! Daca sunt chestiuni presante si mai importante de rezolvat in spatiul alocat cuplului vostru, rezolvati-le! In acelasi timp, asigurati-va ca recuperati timpul pierdut cu varf si indesat!

Chiar si daca sunteti casatoriti de 25 de ani, asta nu inseamna ca nu va veti simti grozav iesind in oras, la restaurant sau la un spectacol, prilej cu care sa va "rasfatati" partenerul si sa ii aratati cat de important este pentru voi! Bineinteles, va puteti stabili astfel de intalniri si acasa! Rasfatul reciproc creeaza intimitate si resusciteaza orice relatie prin apropierea si armonia dintre parteneri.
In majoritatea cuplurilor, ambii parteneri lucreaza. Oboseala se iveste de asadar de ambele parti. Puteti deci sa stabiliti de comun acord ca tu ii vei face partenerului tau un ceai, iar el tie un masaj. Astfel de "daruri" marunte revitalizeaza bateriile suprasolicitate.
In nici un cuplu nu putem spune ca cei doi partener au acelasi ritm de viata. Fiecare are propria viteza cu care rezolva problemele. De aceea, construirea unei armonii, unei sincronizari intre cei doi parteneri este mai mult decat necesara. Dupa ce va reintoarceti de la serviciu, fie ca ajungeti acasa inainte sau dupa partener, petreceti primele 10 minute alaturi de el, relaxandu-va, luand o gustare sau pur si simplu vorbind.
Meditati impreuna la problemele casei si faceti-va propriile ritualuri din acele momente speciale ale zilei petrecute impreuna, cum ar fi cina sau pregatitul pentru culcare.



Ca o metoda aparte de relaxare, incercati urmatorul exercitiu: aseaza-te impreuna cu partenerul tau in pozitia "lingura", culcati pe partea stanga, unul in spatele celuilalt. Acela dintre voi care are mai multa nevoie de tandrete si dragoste trebuie sa ceara sa fie cel imbratisat. Respirati incet, la unison, inchideti ochii si simtiti-l pe partener aproape. Insiprand si expirand impreuna, creati in cuplul vostru armonie si sincronizare.

Pentru dragoste, romantismul este fundatia pe care se construiesc relatii trainice, energia vitala care ii apropie pe parteneri si ii face sa redescopere la celalalt frumusetea si unicitatea care i-a apropiat de la inceput.
Redescopera-ti deci partenerul si pune inca o piatra la temelia relatiei tale, in fiecare zi!

Recomandari