Cupidon in lesa

Cupidon in lesa
  calendar_month        
L-am prins pe Cupidon in lesa. E bine priponit si nu are cum sa scape.

Ce n-am da sa il domesticim pe Cupidon? Ar fi atat de frumos daca ar face numai cum vrem noi. Daca am putea sa-l facem animalul nostru de companie.

Ar fi ca si cum ai avea un catelus. L-ai lua frumusel pe Cupidon de mic si l-ai creste. L-ai hrani cu constiinciozitate, l-ai scoate la plimbare si l-ai duce la veterinar atunci cand situatia prinde accente dramatice. L-ai rasfata si l-ai iubi dar l-ai si certa atunci cand face o boacana si isi arunca sageata unde nu trebuie. Ai fi stapanul lui si el ar fi loial si atent la nevoile tale.

Cred ca fiecare dintre noi am vrea un Cupidon domesticit si ascultator. N-ar mai exista probleme, neintelegeri si situatii absconse in sfera noastra sentimentala. Fiecare ar sti pe ce picior joaca, nimeni nu ar mai plange, nu s-ar mai plange sau nu ar mai plange pe altul.

Nu ar mai exista gelozii, certuri, despartiri. "Soul-mate-ul" ar deveni un brand de mare actualitate si "partener nepotrivit", o sintagma perimata. Orasele, strazile, camerele ar da pe afara de atatea inimioare rosii, floricele si mirosuri pregnante de amor si ylang-ylang.Ai vedea dovezi de iubire la tot pasul. Magazinele de lumanari parfurmate, sampanie si petale de trandafir ar fi suprasolicitate si n-ar face fata unor comenzii atat de mari. Sfantul Valentin ar deveni sarbatoare zilnica si s-ar celebra prin ramasite de lumanari arse si cateva petale de trandafir uscate. S-ar munci cu drag sau nu s-ar munci deloc. Ca dee, atunci cand esti indragostit nu prea iti mai sta capul la munci.

Parcurile ar fi supraaglomerate de o multitudine de maini incolacite si priviri pierdute. Copacii ari fi roz si floricelele multicolore, curucubeul ar lumina non stop aceasta oaza a indragostitilor, desi ploaia ar veni mai rar si atunci doar cu scopul unui adaos de romantism pentru cei nonconformisti, desculti prin iarba uda.

Am fi saturati de fericire si iubire si...poate plictisiti de atata perfectiune. Am jindui la o cearta cat de mica si ne-am ruga sa fim gelosi chiar daca singurul pe care ar putea pica "pacatoasa pornire" ar fi copacul prea roz si prea incarcat de inimioare. Am striga in gura mare dupa o aventura si am dori pe cineva de care sa nu mai fim indragostiti. Am fi o societate utopica de iubire si dictatoriala de fericire.

Pana la urma, de ce sa domesticim noi pe amaratul de Cupidon? Mai bine i-am da drumul din lesa si l-am lasa sa-si faca treaba dupa cum il duce pe el capul acela beat si prea plin de iubire. Noi nu mai vrem atat. Suntem la dieta, mancam numai fara zahar si din cand in cand savuram o prajitura delicioasa cu multa ciocolata pe care mai apoi sa o regretam.

Recomandari