Dragoste sau dorinta?

Dragoste sau dorinta?
  calendar_month        
Te-ai intrebat vreodata daca placerea si dorinta sexuala sunt unul si acelasi lucru? Sau care este cauza atractiei atat de puternice pe care o simtim fata de anumite persoane, desi nu suntem indragostite de ele? Raspunsul la aceste dileme ni-l da misteriosul libidou.

In primul rand, trebuie spus ca libidoul este impulsul sexual vital care ne asigura echilibrul interior. El este responsabil pentru dorintele sexuale.


Dorinta si libidoul

Cei doi termeni sunt, adesea, in mod eronat confundati. Daca dorinta poate fi cu usurinta explicata prin impulsul sexual pe care il simtim si care ne da cheful de a face dragoste, libidoul este o notiune ceva mai complexa. Caci libidoul nu sta numai la baza impulsului sexual, ci este sursa tuturor dorintelelor noastre.


Cum difera libidoul in functie de sex

Nu putini sunt cei care cred ca barbatii au o dorinta sexuala mult mai mare decat femeile. Poate ca nu o arata atat de fatis, dar si femeile pot avea un libidou crescut. De fapt, dorinta sexuala nu depinde de gen. Doar regulile nescrise ale socitatii au facut ca femeile sa fie mai timide, mai retinute in a-si arata interesul pentru o persoana de sex opus.


Dorinta, dependenta de romantism?Intre cele doua nu exista o relatie de interdependenta. Dar, exista persoane care sunt usor influentate de mediul ambient. De pilda, o mare parte a femeilor sunt placut impresionate de o atmosfera romantica, de o cina la lumina lumanarilor si o muzica placuta pe fundal. Acest lucru se explica prin faptul ca libidoul este produsul emotiilor, al activitatii cerebrale.


Intre dragoste si dorinta

Asa cum ne putem simti atrase de barbati pe care nu-i iubim sau poate nici macar nu-i cunoastem, la fel se poate intampla si sa nu ne simtim atrase de partenerul de viata. Dragostea si dorinta sunt doua sentimente diferite.

Din cauze psihologice, medicale sau chiar a stresului, libidoul poate scadea. Asta nu inseamna ca nun e mai iubim partenerul. In aceste situatii trebuie identificata cauza scaderii libidoului si, prin cateva trucuri, putem reaprinde flacara.


Dorinta versus placere

Pare paradoxal, dar este posbil ca, desi te simti atrasa de partener, sa nu simiti placere in timpul actului sexual. Cele doua sentimente sunt legate intre ele, si totusi diferite.

Aceasta problema apare, mai ales din cauza lipsei orgasmului. Multe femei simt placere cand fac dragoste, dar nu reusesc sa atinga orgasmul. De fapt, orgasmul
reprezinta o manifestare fizica a placerii, este consecinta placerii ajunsa la intensitate maxima.

Daca ai dificlutati in obtinerea orgasmului, nu te panica. Poate ca partenerul nu a ti-a gasit inca butonul magic, dar timpul nu este pierdut.


Hormonii si dorinta sexuala

Ca multe dintre starile de spirit prin care trec femeile, si dorinta sexuala este influentata de schimbarile hormonale. Cantitatile mai mari de estrogen secretate inainte de ovulatie maresc si libidoul. Cum mama natura s-a gandit la toate, in timpul momentelor de maxima fertilitate, dorinta creste. Si testosteronul, hormonul masculin aflat in mici cantitati si in organismul femeii, duce la cresterea libidoului.

Fa acest test si afla daca este dragoste sau dorinta.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

BE NATURAL REDUCERI
  • person

    "be natural!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right