Dragostea ne umileste?

Dragostea ne umileste?
  calendar_month        
Dragostea este un sentiment foarte frumos si placut, insa de multe ori acesta este destructiv. Am auzit de nenumarate ori pe unul si pe altul rugandu-se sa se indragosteasca...dar fara sa precizeze ca sentimentul sa fie si reciproc. Multe persoane in jurul meu se plang si sufera din dragoste. Deja am impresia ca acest lucru a devenit un brand pentru o campanie ce promoveaza suferinta la cote absolute. Toata lumea iubeste, toata lumea este fericita pentru o perioda de timp pentru ca mai tarziu sa sufere si sa caute cu disperare ajutor.

Pe langa lucrul acesta, atunci cand suntem indragostite si nu gasim raspuns tindem sa facem absolut tot ce putem pentru a capta atentia macar pentru 5 minute. Chiar daca lucrul acesta presupune umilinta, ridicol si penibil, noi continuam in acest stil pana cand suntem secate si de ultima picatura de putere. N-ati observat ca atunci cand suntem indragostiti suntem mai puternici? Prindem mai mult curaj si suntem in stare sa ne luptam cu oricine pentru dragostea noastra. Insa, ce te faci cand persoana cu care trebuie sa te lupti este chiar el, cel de care te-ai indragostit?

Dragostea ne umileste?

Desi se spune ca cea mai buna arma pentru a lupta este indiferenta, atunci cand iti pui sufletul la bataie este mai greu sa te comporti astfel. Cel mai adesea reusesti sa devii ridicol si caraghios, desi acesta este ultimul lucru pe care ti-l doresti. Dar pana la urma trebuie sa ai demnitate in dragoste? Exista acest concept cand se vorbeste de iubire si de sentimente puse la discretia cuiva? Poti sa iubesti si in acelasi timp sa fii demn? Sau poti sa iubesti pana intr-atat incat sa devii ridicol? Si daca da, cine hotaraste lucrul acesta? Destinatarul iubirii tale, cei din jurul tau, familia, tu?

Cine hotaresteDestinatarul iubirii. Cred ca el ar fi probabil cel mai in masura sa stabileasca lucrul acesta si cea mai neindicata persoana in acelasi timp. De ce ar fi el cel mai in masura? Pai pentru simplu fapt ca lui i se adreseaza aceste sentimente, pe langa tine, ar trebui sa fie cel mai implicat. De ce n-ar trebui sa-l priveasca? Daca nu are aceleasi sentimente inseamna ca nu s-a stabilit o conexiune intre voi doi si nu cunoaste foarte bine problema ca atare nu este in masura sa isi dea cu parerea.

Persoanele din jur. Am auzit de multe ori cum gura targului barfea pe la colturi: "uite-o si pe asta cat de penibila e, cat insista si ala nu da 2 bani pe ea". Omului ii place sa barfeasca chiar daca habar n-are care este realitatea. Ceea ce vede tinde sa interpreteze in felul propiu si mai apoi sa dea mai departe si la vecini, ca doar de, suntem toti generosi si impartim totul cu cei din jurul nostru. Dupa parerea mea, cei din jur nu au niciun drept sa stabileasca cand cineva este penibil in dragoste si cand nu.

Familia. Da, poate ca ea este in masura sa hotareasca lucrul acesta, dar numai in cazul in care o face pentru ca te vede ca suferi si vrea sa te scoata din starea asta. Cand cineva iti spune ca esti ridicol, e ca si cum ti-ar da o palma peste fata si te-ar trezi la realitate. O realitate cruda, este adevarat dar stii cum se zice: "adevarul doare adesea".

Tu. Probabil ca tu esti in cea mai indicata pentru a hotari cand esti penibila si cand nu. Problema este ca de multe ori chiar daca realizezi acest lucru iti este greu sa te schimbi, te doare prea tare totul si nu poti face nimic in sensul acesta. Aici intervine teoria aceea conform careia cei puternici isi revin si merg mai departe si cei slabi cad si nu se ridica decat impinsi de la spate. Sunt o multime de teorii si proverbe pe tema asta, dar sunt sigura ca le cunosti si tu. Teoretic toti stim, practica ne omoara...Pana la urma, umilinta, ridicolul nu il stabileste nimeni, este o inflexiune care capata nuante in functie de situatie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right